Ulbert Lujza magyar bajnok

2024.10.25, 06:57 Judo
Az Ifjúsági B-sekhez hasonlóan a serdülő korú ASE-s versenyzőink is remekeltek az idei legfontosabb hazai versenyen, az országos bajnokságon. Egerben rendezték a rangos viadalt, mely az egykori kiváló judomester Fülöp Sándor emléke előtt is adózott.

A legelőkelőbb helyen a lány -70 kilogrammban harcoló Ulbert Lujza végzett, aki mindhárom mérkőzését magabiztos fölénnyel nyerte, ezzel megérdemelten lett idén a legjobb serdülő judós e súlycsoportban. Lujzi már az Atom-kupán is jelezte, hogy számolni kell vele az idei OB-n és gyönyörű teljesítményével megkoronázta az idei versenyszezont.

Éberling Nóra hasonló nagy szívvel és küzdeni akarással harcolt és jutott a döntőbe, ahol ezúttal alul maradt. Nóri elsőéves serdülő lévén még bőven javíthat OB helyezésén, ezüstérmére így is maradéktalanul büszkék vagyunk.

Palencsár Péter szintén bajnoki aranyért küzdhetett a fiú -60 kilogrammban. Peti első három meccsén szenzációs földharctechnikákkal győzte le ellenfeleit. A döntőben egy pillanatnyi kihagyás riválisa győzelmét eredményezte, de versenyzőnk így is bebiztosította helyét a hazai legjobbak között. Ugyanebben a súlycsoportban az elsőéves Vajna Csongor szintén remek judóval jutott a legjobb négy közé. Ezt követően azonban kétszer veszített, így ötödikként végzett, de néhány hét múlva saját évjáratában újra harcba száll a Serdülő B OB-n.

Beke Csongor a kőkemény-55 kilogrammban szintén az elődöntőig jutott, ahol ugyan kikapott, de a bronzmeccsen már nem hibázott, így ő is dobogóra állhatott a verseny végi eredményhirdetéskor. Ugyanebben a súlycsoportban Izsák Simon két értékes győzelme mellé két verséget is begyűjtött, így a pontszerző hetedik helyet szerezte meg. Szabó Szabolcs szintén két győzelemmel és két vereséggel kilencedikként zárt.

Az elsőéves Száraz Dávid egy győzelme mellé, két vereséget gyűjtött be és nem lett pontszerző.

Többi judósunk Grosan Eric, Kákai Ábel, Farkas Levente és Kiss Balázs Benedek ezúttal nagy csatában vereséget szenvedett, de a fiatalabbaknak még hátra van a Serdülő B magyar bajnokság.

Az ASE csapata érmeinek és helyezéseinek köszönhetően az összesített pontverseny igen előkelő ötödik helyét szerezte a magyar bajnokságon.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%