U23: "Az előzetes elképzeléseinken felül teljesítettünk..."

2024.01.03, 14:42 Kosárlabda
Morgen Frigyes az U23-as B-csoportos csapatunk vezetőedzője értékelte az őszi szezont.

"Összességében azt gondolom az előzetes elképzeléseinken felül teljesítettünk az őszi fordulók során. Fontos megjegyezni, hogy nagyon fiatal társasággal (17-20 évesek) veszünk részt ebben a bajnokságban amelynek a célja nem más mint a tapasztalat gyűjtése és a fejlődés minden egyes mérkőzés során. A tabella harmadik helyén zártunk az őszi fordulókat követően azonban az eredménynek ez csak az egyik aspektusa. A játékosok a kosárlabdán kívül véleményem szerint sok más téren is fejlődtek a személyiségüket illetően. A legtöbben 3 bajnokságban is szerepelnek ez nagyon erőltetett menet, minden nap keményen edzenek és nyilván komoly iskolai elfoglaltságuknak is eleget kell tenniük ebben az életszakaszban. Legnagyobb eredménynek személy szerint azt tartom, hogy egy ilyen lélekszámú városban ebben a korosztályban 20-23 játékos vesz részt az edzéseinken ami egy igazán jó közösséggé formálódott és talán ez segít bennünket abban, hogy eredményesek tudunk lenni. A kosárlabda egy egyéni sport csak csapatban játszák, így természetesen játékosonként meg van mindenkinek az egyéni célja, érdeke és lehetősége ebben a sportban, azonban ez idáig sikerült csapatként funkcionálnunk és mindenki örül a másik sikerének ami kulcsfontosságú.

Folyamatosan igyekszünk fejlődni a játék minden elemében mind technikailag, mind taktikailag. Az A-csoportos csapat taktikai elemeit igyekszünk követni, illetve ebből alakítjuk ki mi is a saját játékrendszerünket, így könnyen alkalmazkodik minden játékosunk U18-tól felfelé a különböző bajnokságokhoz. Fontos azonban megjegyezni, hogy a legnagyobb különbség az élvonalbeli kosárlabda és a B-csoport között a fizikalitás, ebben természetesen szerepet játszanak velünk született adottságaink, életkori sajátosságok és a kérdés, hogy milyen mértékben tudunk e téren fejlődni, hogy néhány játékosunk 1-3 év távlatában szintet tudjon lépni.

Ez nem egy félprofi társaság, mint a legtöbb csapat a B-csoportban, klubszinten az utánpótlás legmagasabb állomásaként tekintünk erre a lehetőségre. Sok feladatunk van és remélem elkerülnek bennünket a betegségek, sérülések, hogy a megfelelő összeállításban tudjunk tovább fejlődni.

Szeretném megköszönni a játékosaim hozzáállását, munkáját, a vezetőségnek, hogy teret biztosítottak a fiataloknak ezen a fronton és a szülőknek, hogy a srácok mögött ott vannak és támogatják őket!

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek! HAJRÁ ASE!!!"

-Morgen Frigyes, U23 vezetőedző


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%