Túra és alapozás

2014.12.01, 08:18 Kajak-kenu
Elkezdődött az alapozás a kajak-kenusoknak, a vízi edzéseket felváltották a szárazföldi tréningek. Úszás, futás, erősítés, tanmedence és tornatermi foglalkozás szerepel a tavaszig tartó programban.  


 

A hideg idő beköszöntével téliesítve lettek a kajakok és a kenuk, és természetesen a sárkányhajókra is hosszabb pihenő vár, hiszen tavaszig, a jó idő megérkezéséig nem lesz rájuk szükség. Az ifjúsági versenyzők még a novemberi első heteket vízen töltötték, ám mostanra mind a négy csoport megkezdte a felkészülést a 2015-ös szezonra.

A kisebbeknek Feil Imre (Jimmy) és Tóth Marci vezényli le a tréningeket, főleg az úszás és a tornatermi edzések, valamint a futások és persze a mindenhez kapcsolódó játékos foglalkozások teszik ki az edzésidő java részét. Az idősebb, serdülő vagy ifjúsági korú versenyzők edzéseit Bedecs Ferenc (Bedi) és Meczker András (Meczi) vezeti. Náluk is hasonló az edzések összetétele, mint a kicsiknél, ám az intenzitás és az edzésszám növekszik, az iskola előtti úszás vagy erősítés is szerepel a téli menetrendben.

A tél kezdetének lehet tekinteni azt a bakonyi 17 kilométeres túrát is, amit november 22-én teljesített több mint félszáz kajak-kenus fiatal és szülő. Bakonybélből indulva a Kőris-hegyi kilátó érintésével Borzavárra érkezett a csapat, és már a jövő évi túra útvonala is körvonalazódott: a Cuha völgye és a Burok-völgy került a célkeresztbe.

A téli munka értékelésére, lemérésére jövő év első hónapjaiban lesz lehetőség, ráadásul ha minden a tervek szerint alakul, akkor Pakson lesz a Magyar Kajak-Kenu Szövetség utánpótláskorúaknak kiírt legnagyobb szárazföldi versenyének egyik állomása. Az erő- és állóképesség felmérése három régióban került lebonyolításra az idei esztendőben, Szegeden, ahol az ASE versenyzői is részt vettek, több mint ötszáz 9-18 éves kajak-kenus mérte össze erejét.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%