Taskenti ötödik hely

2018.11.12, 12:23 Judo
Az U23-as Eb fényes sikere után egészen az üzbég fővárosig repült Pupp Réka. Nem az Európa bajnoki ezüstöt ünnepelni utazott, sokkal inkább olimpiai kvalifikációs pontszerzés volt a cél.

52 kilogrammos versenyzőnk az azeri Mammadaliyevával kezdett és már a mérkőzés első fél percében vazari vezetést szerzett egy vetődéses kardobásból. Habár végig irányított, a folytatásban mégis ellenfele ért el vazarit egy kontra technikából. Ezt követően nem hibázott friss Eb ezüstérmesünk és egy nagybelső horogból ismét dobni tudott, ami a legjobb nyolc közé jutást eredményezte.

Következett az olimpiai bajnok, kosovói Kelmendi a legjobb négy közé jutásért. Réka hatalmas elánnal vetette magát a küzdelembe és végig egyenrangú félként harcolt nagynevű riválisa ellen. Egyetlen megingás elég volt ahhoz, hogy a kosovói vazarit dobjon alig néhány másodperccel a vége előtt. A vereség ellenére emelt fővel távozhatott Réka, hiszen gyönyörűen odatette magát a negyeddöntőben.

A vigaszágon a mongol Bishrelt-el találta magát szemben és hihetetlen kondíciójának köszönhetően egy több mint tíz perces mérkőzésen szabályosan lehajtotta ellenfelét, aki az aranypontban három intést is kapott.

Jöhetett a bronzmérkőzés a lengyel Perenc ellenében. A végig kiegyenlített találkozón Perenc tudott értékelhető akciót végrehajtani a meccs utolsó percében és ezt követően hiába rohamozott Réka, nem sikerült egyenlíteni. Ezúttal nem lett meg az érem, de hatalmas küzdelmekben, értékes kvalifikációs pontokkal gazdagodott kiválóságunk.

Gratulálunk Réka!

Edzők: Hangyási László és Braun Ákos

Részletes eredmények: www.ippon.org


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%