Szolnokon kellene megőrizni első helyünket

2016.01.29, 20:05 Kosárlabda
Ősszel egy örökké emlékezetes, három hosszabbításos meccsen győztük le a bajnokot. Azóta mindkét csapat keretében történtek változások, és bár ezúttal sem mi vagyunk az esélyesek, nem feltartott kézzel lépünk pályára.

 

NB1 - Alapszakasz, 16. forduló
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE
Szolnok, 2016.01.30. 19:30
TV.: M4 Sport
V.: Földházi Tamás, Gorka Szabolcs, Jakab László (Bukta Bertalan)

Várható kezdőcsapatok
Olaj: Burrell - Vojvoda - Borisov - Gregory - Jones

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Két meccs, két hosszabbításos győzelem eddig a 2016-os mérlegünk. Hogy ez miről ad tanúbizonyságot, az hozzáállás és nézőpont kérdése, hiszen amellett, hogy győzelemmel zártunk mindkét alkalommal, az is tény, hogy ezeken a találkozókon nem feltétlenül lehetett extra játékidőre számítani, már a papírforma alapján. Persze, ezt meg is fordíthatjuk, és elmélkedhetünk azon, hogy idén eddig minden alkalommal mi hagytuk el győztesen a parkettet, ha ráadás percekre volt szükség, ami mindenképp a csapat tartásáról és lelkierejéről tanúskodik, ami pedig soha nem rossz jel, hiszen az akarat néha többre vezet, mint a puszta tudás és tehetség. Panaszra minden esetre nem lehet okunk, hiszen a tabellát nem csak hogy vezetjük, de ráadásul pontelőnnyel tesszük mindezt, úgy, hogy a közvetlenül mögöttünk álló két csapatot le is győztük.

Ami a holnapi mérkőzést illeti, az M4 Sport jóvoltából is ismét országos nyilvánosság előtt lépünk pályára (hasonlóan a jövő heti, Falco elleni meccshez). Nálunk mindenki egészséges, a túloldalon azonban meccsek óta maródi az egyik legfontosabb láncszem, a bajnokság talán legjobb légiósa, a szerb Strahinja Milosevic. Pór Péter elmondása szerint nem sok esély van a játékára, de hát csodák vannak, ez pedig fontos meccs lesz, így lehet hogy összedrótozzák a hármas és négyes poszton egyaránt bevethető klasszist. Ha nem játszik, akkor sem lesz sokkal gyengébb a regnáló bajnok, melynek keretében ott van két ex-paksi is, a mindenki által ismert Vojvoda és Jones személyében. Igen, az elmúlt két évet Pakson töltő Jarrod Jones is Szolnokra szerződött három héttel ezelőtt, és még ha nem is parádézott az eddigi meccseken, pontosan tudjuk mire képes. Az biztos, hogy izgalmas összecsapásra van kilátás, érdemes ellátogatni Szolnokra, vagy legalább a televízióban megtekinteni.

A már említett őszi meccsen, a harmadik fordulóban 118-107 állt az eredményjelzőn a lefújáskor, de mindenki emlékszik, hogy volt az 0-21 is. Akkor nem gondoltuk volna, hogy ebből még paksi siker lesz, de a játékosaink nem adták fel, és egy pillanatra sem lanyhuló elszántsággal mentek előre a győzelemért, amelynek meg is lett az eredménye, még ha három hosszabbítás is kellett hozzá. Vojvoda Dávid 42 pontig jutott a túloldalon, de ez sem volt elég a 29 pontos Barnies és a 24 pontos Robinson vezette ASE ellen, melyben Medve Máté kétszer is utolsó másodperces triplával mentette hosszabbításra a meccset:

{youtube}gtG0l5LDe08|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Pór Péter, a Szolnoki Olaj vezetőedzője: A szerdai mérkőzés után igazából egy napunk maradt, hogy felkészüljünk a szombati ellenfélből. A Paks nem véletlenül listavezető, nagyon mély a kerete, minden posztra van két bevethető játékosa. Remek kinti dobóik vannak, erre is figyelnünk kell. Hazai pályán természetesen csakis a győzelem lehet a célunk, ehhez azt a játékot kell folytatnunk, amit a Galatasaray ellen az első három negyedben produkáltunk. Milosevics továbbra is sérült, nem valószínű, hogy pályára tud lépni.

Schmidt Béla: Nem kell ecsetelni a Szolnok játékerejét, minden posztra van variációs lehetőségük, nyilván az őszi győzelmünk után fűti őket a visszavágás vágya is. A rotációs mélységét illetően, úgy érzem, mi is fel tudjuk venni velük a versenyt, sőt, ha mindenki a legjobbját nyújtja, talán még előnyben is lehetünk, elsősorban a centerposztra gondolok. A szokásos ritmusban készültünk a mérkőzésre. Hazai pályán az Olaj a favorit, de bízom benne, hogy jó hangulatú, izgalmas meccset tudunk játszani velük. Nem készültünk speciálisan egyik játékosukra sem, ugyanakkor mindenki tudja, kik azok, akikre oda kell figyelni, ha sikeresek akarunk lenni. Medve Máténak volt egy kis bokaficama a héten, de számítok a játékára, Watkins is velünk van ismét, teljes kerettel utaztunk Szolnokra.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%