Szegeden nem sikerült a bravúr

2021.03.16, 09:37 Kosárlabda
A harmadik negyedben még megfordítottuk az állást.

Alapszakasz – XXIII. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE
101 – 92
(29-20, 26-24, 22-30, 24-18)

Dzeletovic két hármasa indította a találkozót, nálunk Jackson és Kovács Ákos voltak eredményesek, majd Lóránt Peti is megszerezte az első pontjait egy 2+1-es akcióból. Remek iramban folytatódott a találkozó, azonban a Szeged ritmust tudott váltani és két eladott labda után egy demoralizáló zsákolással 5 pont előnyre tettek szert. Dzunic mester ekkor kérte ki az első időkérésünket. (14-9) Egész pályán védekeztek ezután a hazaiak, ezzel próbáltak nyomást gyakorolni a mieinkre. Kovács Ákos hármasa sikeres volt, de a másik oldalon is érkeztek a pontok, Dickey, Keller és Dzeletovic kosarai után már 7 pont volt Govensék előnye, ezt egy utolsó másodpercben eladott labda tetőzte még, a gyorsindításból a sípszó vége előtt még két pontot szerzett Kerpel-Fronius. (29-20)

Jó védekezéssel indítottuk a második etapot, a Szeged el is adta a labdát, amiből Lórántot faultolták, a rutinos centerünk mindkét pontot értékesítette. Nem működtek a támadásaink a Szeged viszont sorra értékesítette a könnyű kosarakat, a negyed közepénél 13 pont volt az előnyük. (39-26) Jackson és Lóránt pontjaival közelebbkerültünk a hazaiakhoz, de Shepard kihagyott távoli dobása után a másik oldalon Govens büntetett, majd Brown is betalált, így ismét szemmel látható előnyhöz jutott a Szedeák. Dickey és Brown erődemonstrációjával nem tudtunk mit kezdeni, sorra értékesítették a gyors kosarakat. (55-44)

Jackson kettese nyitotta a második félidőt, majd Shepard is eredményes volt, azonban minden paksi kosárra volt válasz a hazai oldalon. Kovács Ákos ziccereivel elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat, de pár vitatott bírói ítélet kizökkentett minket a ritmusból és a Szeged visszaállította a 10 pontos különbséget. Kihagyott dobások nálunk, értékesített pontok a másik oldalon, 6 perc után már 13 pont volt Dickeyék előnye. (75-62) Kis Raul és Winston Shepard pontjaival ismét közelebb kerültünk a végig remekül játszó Szegedhez, a harmadik etap utolsó perceiben a védekezésünk is javult. Óriási erőket mozgósítottunk meg, ennek az eredménye az lett, hogy az utolsó negyedre mindösszesen 3 pontos hátránnyal fordulhattunk. (77-74)

Velkey Jani labdaszerzésével indult a negyedik negyed, ebből Paige szerzett egy gyors kosarat majd percekkel később egy triplát és egy kétpontost is, amivel átvettük a vezetést a mérkőzésen először. (80-81) Ezután rákapcsolt a hazai gárda is és pillanatok alatt fordítani tudott, majd visszaállította a 9 pontos előnyt. (94-85) Innen már nem sikerült fordítanunk, a mérkőzést a Szeged nyerte meg.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%