Petrik Hanna döntőzött a diákolimpián

2019.03.04, 12:47 Judo
Az ország egyik legkeletibb városa adott otthont az ez évi Serdülő „A” Diákolimpiának. A paksi csapatból a 40 kg-os lányok között induló Petrik Hanna gondoskodott arról, hogy ne térjünk érem nélkül haza. Hannán kívül Tóth Barna szerzett egy ötödik,- és Harsányi Márton egy hetedik helyet.

Fiatal tehetségünk Petrik Hanna a 40 kg-os lányok között két szép ippon győzelme után a döntőben vereséget szenvedett a ceglédi Végh Lucától, de így is büszkék lehetünk az első éves serdülő hölgy diákolimpiai ezüstérmére. A másik paksi lány, Száraz Csenge 48 kg-ban versenyzett, és kezdeti veresége, illetve az, hogy ellenfele nem vitte tovább, a kiesését eredményezte.

Száraz Zente a 40 kg-os súlycsoportban indult, és egy első fordulós vereséggel búcsúzott a küzdelmektől.

A 45 kg-os fiúk súlycsoportjában a közel 30 induló közül három paksi is harcba szállt az érmekért, helyezésekért. Közülük Tóth Barna egy győzelem után szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a későbbi győztes nagykőrösi Kornyik Mátétól, így a vigaszágra került. Az első éves serdülő Németh Gergő két szép győzelmet követően bejutott a legjobb nyolc közé, ezután viszont elmaradt a bravúr, hiszen veresége után a vigaszágon sem tudott szépíteni, csakúgy, mint a harmadik paksi indulónk e súlycsoportban, Jakab Barna, akinek ezúttal nem sikerült győzelmet aratnia. Tóth Barna viszont a vigaszágon szépen lépegetett és elverekedte magát a bronzmeccsig, ahol ez alkalommal fejet kellett hajtania a BHSE-s Lauter Viktor előtt.

Az 50 kg-os fiúk között Harsányi Márton egyenes ági vereségét követően a vigaszágon „vigasztalódott”, ahol győzni is tudott egyet. Sajnos ezt követően kikapott a KSI-s Endrédi Milántól, így nem küzdhetett éremért és a pontszerző hetedik helyen végzett.

Legnagyobb súlyú versenyzőinknek, a 60 kg-os Andorka Kendének és Mittler Milánnak ezúttal nem jött ki a lépés. Milán egy,- Kende két vereség után kényszerült búcsúzni.

Gratulálunk az érmesnek és pontszerzőknek!

Edzők: Hangyási László, Dobai László, Braun Ákos

Verseny neve: Serdülő A Diákolimpia

Verseny ideje: 2019. március 2.

Verseny helyszíne: Vásárosnamény

 

Paksiak eredményei:

II. hely Petrik Hanna Zsófia -40 kg

V. hely Tóth Barna -45 kg

VII. hely Harsányi Márton -50 kg

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%