Nem tudunk kijönni a negatív spirálból.

2023.11.13, 08:49 Kosárlabda
Hazai pályán győzőtt le minket a DEAC.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – VII. Forduló
Atomerőmű SE – DEAC
61 – 70
(17-16, 15-17, 18-24, 11-13)

Gyors debreceni kosárral indult a szombat esti találkozó, Andre Williamson talált be, majd a túloldalon a csapatunkhoz frissen csatlakozó Kassim Nicholson értékesített két büntetőt, majd Maliek White triplázott. Drenovac kettese lecsorgott, Wright Jr. azonban kemény volt a palánk alatt és berámolt egy kosarat. Radics labdaszerzése után ismét Nicholson volt eredményes, majd Ihring lecsorgó ziccerét Radics pöcizte vissza, 11-3-nál időt kértek a vendégek. A rövid egyeztetés után Williamson talált be, erre Wright Jr. tudott válaszolni. Nem csak védekezésben, de támadásban is jeleskedett a csapatunk, az első öt percben Edwint nem hagytuk „szóhoz jutni”. A negyed második felében sokat hibázott mindkét csapat, Williamson triplája után Ihringet blokkolta Buljevic, Hőgye és Williamson is megbüntetett minket, a DEAC pillanatok alatt átvette a vezetést. (13-14) Végül az első negyedet 17-16-ra nyertük meg.

Ságodi hárompontosával indult a második 10 perc, majd Buckles és Buljevic is betaláltak, a DEAC ekkor 0-7-es rohanásban volt, időt kértünk. (17-23) Maliek White két hármasával ébresztettük fel a közönséget, majd Ihring labdaszerzését követően Nicholson zsákolta be a játékszert a gyűrűbe, időt kért Mandic mester. (25-25) Buljevic percei következtek, a horvát magasember védekezésben és támadásban is jeleskedett, a mi oldalunkon White és Pajor voltak eredményesek. (32-33)

Ihring gyors ziccerével indult a harmadik etap, a másik oldalon Drenovac duplázott. Mócsán pillanatok alatt berámolt három triplát, amivel elkezdett meglógni a vendég gárda, ekkor White 2+1-es akcióval tartott minket életben. (39-44) Williamson saroktriplájára White válaszolt, majd Buljevic után ismét Williamson volt eredményes a vonalon túlról, elképesztő formába lendült a Debrecen. (44-55) Derrick Woods bokája sérült meg a harmadik negyed végéhez közeledve, a magasemberünket így „jegelni kellett” a mérkőzés hátralevő részében. White és Nicholson pontjaival kezdtük meg a felzárkózást, az utolsó etapra 50-57-es állással mehettünk.

Jól kezdtük a záró felvonást, Dorogi és Nicholson is betaláltak, a debrecennél ezidő alatt Drenovac volt egyedül eredményes, időt kértek a vendégek. Megszakadt a jó periódusunk, elkezdtek nyomni a fekete mezesek, egyre keményebben és eredményesebben játszottak, Edwin büntetőjével ismét 8 pont volt a két csapat közti különbség. Teljesen leblokkoltunk a nergyed második felére, nem voltak elképzelések a támadásainkban, rossz megoldásokat választottunk, a DEAC pedig kihasználta a hibáinkat. Hiába volt egy jó periódusunk a harmadik negyedben ez kevés volt, ismét vesztesként jöttünk le a parkettáról. 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%