Nagyon fontos győzelem a ZTE ellen

2024.02.15, 10:03 Kosárlabda
Újabb lépést tettünk a rájátszás felé!

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XXI. Forduló
Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK
90 – 88
(26-14, 21-24, 26-26, 17-21)

Zane Knowles pontjaival indult a találkozó, majd Paige és Ostojic is betaláltak, a válasz Nicholsontól érkezett egy tripla formájában, majd Géringer is eredményes volt a vonalon túlról. Sok hibával kezdtek a vendégek, Ihring kosara után 10-4 volt az eredmény, időt kért Zollner mester. Clarance tempójával folytatódott a mérkőzés, a hosszú zalaegerszegi kosárcsendet Ostojic törte meg egy hárompontossal. Clarance erre is válaszolt, a kontra viszont gyorsan jött Tóth részéről. Clarance, Wooten Jr. és Kovács találatai után már 13 pont volt az előnyünk, ezután azonban villámgyorsan csinált egy 0-8-as rohanást a ZTE és visszajöttek 5 pontra, időt kértünk. Clarance feladott labdája után Wooten Jr. volt eredményes, végül Clarance büntetőivel ért véget a találkozó. (26-17)

Wooten Jr. zsákolt óriásit a második etap nyitó támadásánál, majd Ihring is betalált. Két perces egerszegi kosárszünet után Hicks volt eredményes, Nicholson viszont higgadt megoldást választott és megszerezte a kilencedik pontját is. Clarance visszalépős kettese gyönyörű volt, ahogyan Mario Ihring triplája is, 17 ponttal vezettünk a második negyed közepén. A félidő előtti hajrában ismét extra energiákat mozgósított meg a vendég gárda, vissza tudtak jönni öt pontra. (41-36) Az időkérés után Nicholson és Ihring szereztek pontokat, végül az első 20 percet 47-41-es eredménnyel zártuk.

Ostojic triplája nyitotta a harmadik etapot, erre Ihring és Knowles tudtak válaszolni a túloldalon. Hicks és Paige is dupláztak, majd Kovács Ákos hárompontosa és Nicholson ziccere után újra 9 pont volt az előnyünk. Az egész negyedben jól tartotta magát a ZTE, nem tudtunk 7-9 pontnál jobban meglógni, még úgy sem, hogy voltak extra megoldásaink. Az utolsó percre kanyarodva Clarance zsákolása rázta fel a közönséget, Németh viszont pontos volt a triplavonalról. (73-67)

Nicholson volt szabálytalan a nyitó etap elején, Tóth Ádám a ZTE számára két nagyon értékes pontot szerzett a kontrából. Paige és Hicks pontjaival egy kosárnyira voltak már csak az egerszegiek, időt kért Krasovec mester. (75-73) Ihring duplájával tértünk vissza, a ZTE azonban sokkal eredményesebben játszott, Mishula hármasával már náluk volt az előny, időt kértünk. (77-78) Három perccel a végső sípszó előtt Ihring három büntetőjével vissza tudtuk venni a vezetést, Ostojic azonban kiegyenlített a következő támadásnál. Tóth Ádám kipontozódott a hajrára, ez nekünk mindenképpen jó hír volt, a büntetőket Kovács Ákos értékesítette. Ostojic kettese után Wooten Jr. zsáékolt majd blokkolt egy nagyon fontosat, 10 másodperccel a vége előtt Clarancet faultolták, a svéd játékos egy büntetőt értékesített, a ZTE az utolsó támadásánál még büntetőzött kettőt, majd a szokásos taktikai fault következett, Clarance a büntetőket bedobta, a mérkőzést végül 90-88-ra nyertük meg.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%