Itt az újabb rangadó, érkezik az Alba

2015.12.03, 11:58 Kosárlabda
Péntek este hétkor - az m4 Sport jóvoltából - országos nyilvánosság előtt csapunk össze a fehérváriakkal. Nálunk mindenki bevethető, pozitív előjelekkel várjuk a meccset.

 

NB1 - Alapszakasz, 10. forduló
Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár
Paks, 2015.12.04. 19:00
TV.: M4 Sport
U21 - 14:15
V.: Földházi Tamás, Györffy Pál Attila, Szabó Gergö (Faidt Mihály)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Medve - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

Alba: Chery - Markovic - Myles - Spurlock - Lóránt

 

A tavaly három edző (Marcel Tenter, Székely Norbert, Góbi Richárd) irányítása alatt is futó Alba kispadján tér vissza Paksra korábbi vezetőedzőnk, Dzunic Bransilav. A fehérvári csapat - ellentétben a legutóbbi idénnyel - nem áll rosszul a bajnokságban, és bár már begyűjtöttek három vereséget, azok közül egyedül talán a ZTE elleni hazai fiaskót lehet váratlannak nevezni. A gárda felépítésében és stílusában nincs nagy meglepetés, aki követte Dzunic mester eddigi pályafutását, tudja hogy alapvetően jó fizikai képességekkel rendelkező amerikai játékosokra építi csapatát, ami most sincs másképp. Persze azért jó magyarjai is vannak az Albának, hiszen Lóránt személyében az egyik legjobb hazai játékost sikerült hazacsábítani a nyáron, de Simon, Csorvási vagy Supola is jó névnek számít a honi kosárlabdában.

Legeredményesebb játékosuk idén Tristan Spurlock, aki a maga 18.3 pontjával és 6.7 pattanójával egyértelműen a csapat motorja. Persze azért nem csak egy lábon állnak, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Lóránt, Chery és Myles is egyaránt 15 pont felett átlagol. Mögöttük viszont szakadék, a következő játékos a sorban a 6 pontos Csorvási.

Ami minket illet, a csapatnál jó a hangulat, melyen a Sopron elleni siker is dobott még egy kicsit. Végre sikerült rangadót nyerni idegenben is, ami eddig még nem jött össze. Szerencsére a fiatalokat (Illés, Meixner) leszámítva mindenki bevethető a csapatnál, de nálunk is rendben zajlik a felépülési folyamat, nemsokára ők is segítheti majd a társakat.

Tavaly két alkalommal találkoztunk, mindkétszer miénk volt a győzelem. Hazai pályán októberben csaptunk össze, akkor 74-68 arányban diadalmaskodtunk ellenük. A diadal igazi csapatmunka volt, nyolc játékos is eljutott legalább hat pontig, közülük is Jones Dugat és Baki emelkedett ki, de a többiek is vastagon hozzátették a magukét a sikerhez.

{youtube}_OOUn2qBzTc|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Úgy gondolom, hogy minden ASE-Alba mérkőzés rangadónak számít, és mindig különös értékkel bír. Remélem, hogy folytatni tudjuk a hazai szereplésünket, hiszen eddig minden rangadónkat sikerült megnyernünk. Nehéz mérkőzésre számítok, az Alba erős gárda, számos olyan játékosa van, aki képes eldönteni egy mérkőzést. A fehérváriak nagyon gyorsan játszanak, és az lesz a legfontosabb, hogy erre mindig tudjunk választ adni, kordában tudjuk tartani a gyorsindításaikat, átmeneti játékaikat. Persze felállt védelem ellen sem egyszerű ellenük játszani, de készen állunk a feladatra. Bízom benne, hogy igazi rangadóhoz méltó színvonal is lesz, és azt várom, hogy mindkét csapattól sok taktikai variáció fog felszínre kerülni.

Dzunic Branislav: Elsősorban egy jó meccset szeretnénk játszani a Paks ellen, amely azt az állandóságot képviseli a bajnokságban, hogy mindig az egyik legjobb csapat. Idén is erős a kerete, és jól játszik az Atomerőmű, szóval egy igazi rangadót fogunk játszani Pakson. Jobban kell csinálunk azokat a dolgokat, amelyek eddig nem úgy működtek, ahogy kellett volna. Támadásban jobb szervezettséget, védekezésben több állandóságot várok a csapattól. Nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy győzelmi esélyeink legyenek a Paks otthonában.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%