Már csak 3 hely kiadó

2016.03.21, 17:57 Kosárlabda
Az utolsó forduló után már csak 4 elmaradt mérkőzés pótlására kerül sor, és véget ér az alapszakasz. A tavaszi 9. játékhét után tovább csökkent a kiadó helyek száma, már csak a 6-8. pozíciókban lehet változás.  

 

Vak Baglyok – Zóna-kosár 44-55

 

Erősen kezdett a Vak Baglyok és ennek köszönhetően az első negyedet meg is nyerték, de sokáig nem tudtak vezetni, mert a Zónások hamar átvették a vezetést, és 10 ponttal el tudtak húzni. A félidő hajrája azonban újra a Baglyoké lett, így a nagyszünetre 21-24-es állással vonulhattak a felek.

A fordulás után is a Zóna-kosár irányított, azonban a Vak Baglyok is mindent megtettek a fordításért, így a vendégek csak az utolsó negyedben tudták végleg a maguk javára fordítani a mérkőzést.

 


 

Nyenyekek – Face Kings 50-54

 

A Face Kings ragadta magához a kezdeményezést, és 7 ponttal meg is lépett ellenfelétől, ám a Nyenyekek sem asszisztálni jöttek, így gyorsan visszatértek a meccsbe, sőt a második negyed elején egy pillanatra át is vették a vezetést. A folytatás ugyan szorosan alakult, de a Kings irányításával zajlott. A vendégeknek elég volt pár támadásnyi előny, hogy a félidőt jelző sípszóra 11 pontos előnyt érjenek el.

A térfélcsere nem hozott igazi változást, a Nyenyekek küzdöttek becsülettel, de csak a harmadik etap legvégén sikerült 10 pont alá vinni a különbséget. A hazaiak nem hagyták viszont ennyiben a dolgot, és záró negyedre újult erővel jöttek ki, aminek ezúttal meg is lett a hatása. Fokozatosan csökkent a különbség, de a nagy hajrában el is fogyott a lendület és 2 pontnál közelebb már nem tudtak kerülni ellenfelükhöz a Nyenyekek. A Face Kings pedig győzelmével bebiztosított magának az 5. helyet a tabellán.

 


 

Ultra Violák – Old Boys 20-0

 

Az Old Boys csapata nem tudott kellő számban megjelenni a mérkőzésen, így búcsút mondhattak a veretlen alapszakasznak.

 


 

Alibi KC – ASE Kadett 58-44

 

A második hely volt a tét az Alibi KC számára és a nagy tét rá is nyomta bélyegét a játékukra. Az első 10 percben nem tudták megállítani az ASE támadásait, így 11-14-es hátrányba kerültek. A folytatásra azonban rendezték soraikat az Alibis játékosok, akik minden további negyedet megnyerve, végül magabiztos győzelemmel biztosították be a második helyet az alapszakasz végére.

 


 

Street Boys – Puszta 5 City 36-46

 

A Street Boys a 8. helyről való elmozdulásért, míg a Puszta 5 City a 4. hely megtartásáért küzdött az utolsó forduló záró mérkőzésén.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az első negyed hajrája a Cityé lett, akik 5 pontra növelték előnyüket (8-13). A második játékrészben ugyan 17-16-nál sikerült átvenni a vezetést a Boysnak, de ez csak pillanatokig tartott. A folytatásban továbbra is a City irányított, de egészen az utolsó negyed derekáig nem tudta lerázni ellenfelét (34-35). Az utolsó kb. 5 perc aztán meghozta a változást. A Street Boys elfáradt, míg a Puszta 5 City bedarálta ellenfelét, és bebiztosította negyedik helyét.

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%