Küzdelmes meccsen vertük meg az újoncot

2022.10.10, 14:11 Kosárlabda
Sokáig vezetett a Honvéd.

NB I. A csoport – II. forduló

Atomerőmű SE – Budapest Honvéd
75 – 71
(16-21, 18-17, 21-16, 20-17)

ASE: Kovács 20/6, Eilingsfeld 18, Atkinson Jr. 17, Green 9/6, Edwin 6, Pajor 3/3, Frank 2
Honvéd: Mijovic 19/6, Simon 16/9, Demeter 11/6, Völgyi 8, Peringer 6, Hajdu 5/3, Tanoh 3, Kopacsi 3

Vendég kosárral indult a találkozó, Mijovic volt eredményes a gyűrű alatt, a mi oldalunkon Atkinson Jr. kezdte el gyártani a pontokat. Nem adta magát könnyen a Honvéd, Völgyi és Mijovic pontjaival tartani tudták az előnyüket. Az első 5 percben abszolút a vendégek kontrollálták a találkozót, mi csak futni tudtunk az eredmény után, Mijovic triplája után 8-14-es állásnál kért először időt Csirke Ferenc vezetőedzőnk. Az első hárompontosunkat Pajor Dávid szerezte egy nagyon nehéz dobásból, majd Deon Edwin betörése volt jó, azonban hiába javult a támadásunk, védekezésben voltak hiányosságok. Végül az első etapot 16-21-es állással zártuk.

Green labdaszerzésével és ziccerével indult a második tíz perc, ezt egy könnyű Honvéd kosár követte, majd Kovács Ákos volt a mérkőzésen először eredményes, visszajöttünk három pontra. Ismét rákapcsolt az újonc csapat és egy 0-8-as rohanással nagyobb előnyt tudott kovácsolni magának. Kovács, Eilingsfeld és Atkinson Jr. kosaraival kezdtük meg az újabb zárkózást, négy és fél perccel a félidő előtt három pont volt a piros-fehér mezesek előnye. (28-31) Végül az első félidőt 34-38-as állással zártuk.

Több gólpasszal (4-10) és jobb dobószázalékkal (44.7%, 51.7 %) dolgozott a vendég gárda az első 20 percben, a harmadik etapot azonban Atkinson Jr. pontjai nyitották meg. Devonte Green hárompontosa a lehető legjobbkor jött, az amerikai játékos kiegyenlített, majd a következő támadásnál faultolták, a két büntetőből egyet értékesített, így a mérkőzésen először átvettük a vezetést. (40-39) Nem sokáig örülhettünk, a Honvéd villámgyorsan berámolt egy hármast, erre Eilingsfeld két büntetővel válaszolt, majd Gulyás Milán labdaszerzését követően Kovács egy ziccerrel válaszolt, időt kértek a vendégek. (44-42) Teljesen kiegyenlítetté vált a párharc, egyik kosár a másikat követte, Eilingsfeld zsákolásánál azonban felrobbant a csarnok. Sajnos a hárompontosaink ezen az estén nem működtek, két perccel a negyed vége előtt 2/13-as volt a triplamutatónk. Kovács két pontjával először egálra módosítottuk az állást, majd vonalon túli dobásával három pontos előnyre tettünk szert. Remek estéje volt a csapatkapitányunknak, 15 pontnál és 2 gólpassznál járt ekkor, a hátán vitte a csapatot. Hajdu triplája rosszkor jött a vendégeknél, de Eilingsfeld gondoskodott arról, hogy az utolsó etapra fordulva nálunk legyen az előny. (55-54)

Az Atkinson Jr.-Eilingsfeld- Pajor-Green-Kovács ötössel vágtunk neki a mindent eldöntő utolsó 10 percnek, a szurkolóink ismét remek hangulatot teremtettek. Mijovic kettesével indult a záró felvonás, ezt követően Eilingsfeldet faultolták, de a bedobás után eladtuk a labdát. 7:40-nél Kovács, majd egy perccel később Green hármasa ébresztett fel minket, gyorsabb játékot mutattunk az utolsó öt percre kanyarodva. Eilingsfeld megdobta a 16. pontját, ezzel a találkozón először vezettünk hat ponttal, időt kért a Honvéd. (67-61) Gyors vendég kosár után ismét Jonesy rámolt be fontos pontokat, a másik oldalon viszont Demeter pontjaival próbáltak zárkózni a vendégek. Óriási izgalmak közepette kiegyenlítettek a vendégek, majd ismét Kovács Ákos remek ziccerével átvettük a vezetést az utolsó percben. Innen már nem engedtük ki a kezünk közül a mérkőzést, a második bajnokinkat is behúztuk az ASE csarnokban.

Köszönjük a szurkolóinknak a mai bíztatást is, kedden a Kaposvári KK ellen folytatjuk idegenben a menetelést.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%