KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE

2018.02.02, 14:20 Kosárlabda
A Pécs ellenit behúztuk, de ez is nagyon kellene!

NB1 Alapszakasz – 18. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE
Kecskemét, 2018.02.03. 18.00
V.: Tőzsér D., Boros T., Pozsonyi L. (Farkas Z.)

Várható kezdőcsapatok:

KTE: Pongó , Thompson , Derasimovic , Dramicanin , Karahodzic

ASE: Hinds – Ruják – Barnies – Eilingsfeld – Guinn
 

Teo Cizmic: "Nagyon kemény meccsen vagyunk túl a Pécs ellen, melyet szerencsére sikerült behúznunk a végjátékban. A srácok – ZTE elleni találkozóval ellentétben – ezúttal készek voltak a meccsre, az első perctől el akartuk hozni a győzelmet. Fontos meccs volt, nagy energiával játszottunk és bár elkövettünk néhány hibát, ami súlyos pontokba került, végül meglett a meccs. Kicsit változtattunk a végjátékban a védekezésen, és fontos kosarakat tudtunk szerezni kulcspillanatokban. Fontos volt még, hogy akadtak hátvédjeink, akik előre tudtak lépni amikor kellett. Itt elsősorban Ruják Andrásra gondolok, hiszen bár Jabarie Hinds is ponterősen játszott, mégis talán András volt az, aki fontos kosarakkal, kulcsszituációban bedobott büntetőkkel és jó mezőnymunkával sikerrel járult hozzá a győzelemhez. Támadásban és védekezésben, különösen a pick&roll védekezésben egyaránt kiválóan teljesített ebben az időszakban, ha kellett gyorsított, ha kellett lassított a játékon. Persze több jó teljesítmény is akadt, hiszen Eilingsfeld Johnny ahogy mindig, most is kiválóan játszott, Troy is hozzátette a magáét, de még is úgy érzem, András volt a kulcs.

Az utolsó 7-8 percben nem cseréltünk, ami kicsit furcsának tűnhet, de úgy láttam, hogy a Ruják – Hinds – Barnies – Eilingsfeld – Ogunyemi sor egészen kiválóan teljesített abban az időszakban, így nem éreztem szükségét annak, hogy megbontsam ezt az ötösfogatot. Persze ha ez a meccs korábbi szakaszában történik, akkor bele kellett volna még cserélni, de mivel már látszott a vége, nem akartam megbolygatni, ami működött. Persze akadtak így is hibák, Jabarie például eladott két kulcsfontosságú labdát, annak ellenére is, hogy az időkérés során mást beszéltünk meg. Ráadásul nálam is elszakadt a cérna, ami technikait eredményezett. Elég buta dolog volt ez tőlem, az ilyesmi nem fér bele. Emocionális ember vagyok, néha előfordul velem, hogy nem tudom magam elvonatkoztatni bizonyos pályán belüli vagy kívül történésektől, de erre nekem is oda kell figyelnem. Szerencsére a fiúk nem hagyták kicsúszni a győzelmet a kezünk közül.

Érdekes volt egyébként a helyzet, hiszen Seth Allen megsérült az első félidőben és már nem is tudott visszatérni. A játékosaim jól reagáltak a történtekre, előre tudtak lépni és hozzá tudták tenni azt az extrát, ami kellett. Keményebbek voltunk, több energiát tettünk bele és remélem ez a jövőben is így lesz.

Ami Allent illeti, ő már nincs velünk, a tegnapi napon távozott a klubtól. Sajnos neki elsőre komoly problémát okozott az európai kosárlabdával, az európai stílussal való azonosulás. Nem igazán fogadta el a szabályokat, és alapvetően a profi sportolói lét lényegét nem sikerült átéreznie. Több alkalommal is voltak problémáink házon belül, de ezek szinte mind arra vezethetők vissza, hogy nem tudott alkalmazkodni a profi életmóddal járó szabályokhoz. Érdekes egyébként ez a dolog, mert ez nem egyszerű. Egy egyetemi szezon még fele olyan hosszú sincs, mint egy európai bajnoki idény, ráadásul itt napi két edzéssel és másképp, más elvek mentén készülnek a csapatok. Ezt el kell fogadni, erre meg kell érni fejben, van akinek sikerül, van akinek nem. Sethnek voltak ezzel problémái, ennek következtében nem is volt túl konzisztens a teljesítménye, egy kiváló meccset egy gyengébb követett. Ez azonban csak az egyik dolog volt, ahogy említettem meg is sérült a Pécs ellen, mi pedig a közelgő átigazolási határidő miatt nem kockáztathattunk, és az összképet nézve arra jutottunk, hogy más játékossal folytatjuk. Keresünk, nézelődünk, megpróbáljuk a számunkra leginkább megfelelő játékost megtalálni, már persze az anyagi lehetőségeink szabta határokon belül.

Ami a következő, Kecskemét elleni meccsünket illeti, megint csak azt tudom mondani, amit mindig: roppant kemény találkozó vár ránk. Ott lihegünk egymás nyakán, ezért persze nagyon fontos lenne megnyerni ezt a mérkőzést, de mire megyünk vele, ha utána kikapunk hazai pályán valaki más ellen? Minden meccset meg kell nyernünk, ha el akarjuk érni a céljainkat, nincs mese.

A kecskeméti játkosok jó része hosszú ideje ismeri egymást, évek óta együtt játszanak, ami komoly előnyt jelent számukra, ha ezt kompenzálni szeretnénk, akkor megkettőzött energiával kell játszanunk ellenük. Derasimovic mindenhonnan tüzelni fog, őt mindenképp meg kell próbálnunk limitálni. Thompson alapvonaltól alapvonalig játszva segíti a csapatát, nála arra kell odafigyelni, hogy ne tudjon indulni, illetve Wittmann hármasaira is nagy figyelmet kell fordítanunk. Oda kell figyelnünk a pick&roll védekezésünkre, mert az ellenfél rengeteg p&r-t játszik. Sok apróság lesz még, ami eldönti, melyik csapat nyerni a meccset, de ezek általában ugyanazok: a lepattanózás, a gyorsindítások és az eladott labdák. És ami a legfontosabb továbbra is: be kell dobni azokat az üres helyzeteket. Pécsen bedobtuk őket a végjátékban, meg is lett a meccs."

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%