Kínkeserves győzelem a Körmend ellen

2024.10.14, 09:57 Kosárlabda
Vért izzadtunk a negyedik nyert meccsünkért.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – IV. forduló
Atomerőmű SE – Egis Körmend
88 – 76
(25-13, 24-15, 18-28, 21-20)

Három meccses nyerő széria után fogadtuk hazai pályán az Egis Körmend csapatát szombaton a Tippmix Férfi NB I. A-csoport negyedik fordulójában. Eilingsfeld kettesével indult a találkozó, majd Kiss kihagyott közelije után ismét Jonesy volt eredményes, majd Lockett 2+1-es akciójával termeltük tovább a pontokat. Williams szerezte a körmendiek első találatát, azonban a villámgyors akciónk után Lockett talált be, ezt Chandler triplája követte, 12-2-es állásnál kért először időt Forray Gábor. Williams sportszerűtlen hibája után Chandler értékesített két büntetőt, majd Eilingsfeld is értékesített egyet. A stabil védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni a vasiak, 4 és fél perc után is mindösszesen két pontnál jártak, ekkor Williams büntetője törte meg a piros mezesek kosárcsendjét. A negyed második felében sokat hibáztunk, rengeteg helyzet maradt ki, Doktor triplájával pedig elkezdett zárkózni az MTE, ugyan nem sokáig, mert Benke Szili is bevágott egy hárompontost a másik oldalon. (18-9) Lockett eladott labdájából Doktor szerzett újabb két pontot a körmendieknek, majd Révész is megszerezte az első pontjait a találkozón, ezt Eilingsfeld középtávolija követte. Az első 10 percet 25-13-as állással zártuk.

Williams bünetőivel indult a második etap, majd Kountz triplázott, erre Dorogi Geri válaszolt a sarokból, majd Chandler hagyott ki egy ajtó-ablak ziccert, ezt Kountz ”büntette meg” egy hárompontossal a túloldalon, időt kértünk. (28-21) Csökkent a sebességünk és a hatékonyságunk a folytatásban, még mindig sok dobás maradt ki, de a védekezésünk továbbra is sziklaszilárd volt, végül Eilingsfeld és Benke pontjaival tovább tudtuk növelni az előnyünket, újabb időkérés következett körmendi oldalról. A taktikai megbeszélés után Eilingsfeld folytatta a pontgyártást, de nem csak ebben jeleskedett a rutinos játékosunk, egy félidő alatt 10 lepattanót is gyűjtött, így a nagyszünetre már dupla-duplával mehetett. Szili ziccere után már 20 pont volt az előnyünk, ezzel egyidejűleg visszajött az önbizalom és a pontosság is a játékunkba, a félidőre 49-28-as állással mehettünk.

Vuckovic duplája után Lockett triplázott, majd Pipiras is eredményes volt, ezt Benke pontjai követték. Williams két pontja után Eilingsfeld trojkája volt jó, de erre is volt válasza a vendégeknek, kosáreső volt az első percekben. A folytatásban ismét becsúsztak kisebb-nagyobb hibák, ezeket már ki tudta használni a vendég gárda és az etap végére 11 pontra zárkóztak fel Ferencz Csabáék. Ekkor Halmai Dani triplázott, de a végső mozzanat Gáspár Mátyásé volt. (67-56)

Benke Szilárd triplájával indult a záró felvonás, ezt Kountz kettese követte, majd Williams büntetőzhetett kettőt, 10 pontra jöttek fel a vendégek 7 és fél perccel a vége előtt. Lake támadólepattanója és két pontja nagyon jókor jött, de Ferencz Csaba hamar válaszolt erre, majd másodpercekkel később egy triplát is kaptunk, időt kért Kostas mester. (74-67) Lake duplájával folytatódott az összecsapás, időközben az utolsó 5 percre kanyarodtunk rá amikor Kountz tempója volt jó, majd kintről is betalált, négy pontra zárkóztak a vendégek. (76-72) Lake és Eilinsgfeld nem hibázott, ahogyan Joseph és Lockett sem, ugyan hullámvölgyekkel teli mérkőzést játszottunk, de végül behúztuk zsinórban a negyedik bajnokinkat is. (88-76)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%