Jakab Barna ötödik helyezett a junior OB-n

2022.04.25, 06:28 Judo
Győrben rendezték a junior korosztály országos bajnokságát, ahol a paksi delegáció öt judósa mind ifjúsági korú versenyzőkből állt.

A legelőkelőbb helyezést Jakab Barna érte el az 55 kilogramban, aki egészen a bronzmeccsig verekedte el magát. Barna első meccsén ipponnal diadalmaskodott, ezzel a legjobb nyolc közé jutott. A következő fordulóban vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes judóstól, így a vigaszágra került, ahol két szép győzelemmel jutott el a bronzérem kapujába. Habár a dobogó nem lett meg, de ez az ötödik hely mutatja, hogy másodéves ifjúsági judósunk szorgalmas, kitartó munkája végre kezd beérni. Nagyon büszkék vagyunk Barna ötödik helyére.

Krausz Kornél egy súlycsoporttal feljebb a 60 kg-osok között nagyot csatázott, de egy apró hiba vazari vereséget jelentett számára és a vigaszág sem lett meg.

66 kilogrammos versenyzőink Tóth Barna és Metzger Botond igazán harcos meccseken beverekedték magukat a legjobb nyolc közé. Sajnos a folytatás nem sikerült túl eredményesen, mert a legjobb négy közé jutásért és a vigaszágon is egyaránt gyors vereségeket könyvelhettek el.

Andorka Kende is "bealudt" egy kissé első meccsén, így ő sem harcolhatott tovább az éremért.

Összességében elmondható, hogy nagyokat küzdöttek ifi korú judósaink a jövő hétvégi nagy megmérettetés, a nemzetközi Budapest Kupa előtt, tőlük ott várjuk az igazán nagy eredményt.

A következő hétvége paksi szempontból igazán izgalmasnak ígérkezik, mert ifjúsági-, serdülő- és diák versenyzőink mellett Pupp Réka is versenyezni fog. Réka a Szófiában megrendezésre kerülő felnőtt Európa-bajnokságon lép majd tatamira, azzal a nem titkolt céllal, hogy a tavalyi szép szereplését idén is megismételje.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%