Izsák Simon és Pálszabó Levente bronzérmesek a diákolimpián

2023.06.12, 13:05 Judo
A nyarat megelőző utolsó komolyabb megmérettetésen vettek részt az Atomerőmű SE judósai. Ezúttal Mosonmagyaróvár adott otthont a serdülők számára kiírt korosztályos diákolimpiának.

A paksiak két bronzérmet és két ötödik helyezést szereztek a kemény mezőnyben, és azok is, akik nem jutottak érem közelbe, szép győzelmeket arattak és kemény csatákban maradtak alul.

A 45 kg-osok között Izsák Simon habár vereséggel kezdett, azt követően négy fantasztikus győzelemmel diákolimpiai bronzérmesként végzett. Ugyancsak dobogóra állhatott Pálszabó Levente 66 kilogrammban, aki kezdeti sikerét követően ugyan veszített, de a vigaszágon ő is csodálatosan elgyalogolt a bronzéremig.

Kovács Ágoston Antal az 55 kg-osok között két szép győzelemmel az elődöntőbe jutott, ott viszont egy pillanatnyi kihagyás elég volt ahhoz, hogy a bronzmeccsen folytassa. A harmadik helyért zajló mérkőzésen egy akcióból a feje érintette a talajt, így maradt az ötödik hely. Ugyancsak ötödikként végzett a 73 kg-osok között Anderkó Bence László, aki két győzelemmel és két vereséggel zárta a napot. Palencsár Péter és Hernádi Bence egyaránt szép győzelmekkel kezdtek, de a folytatás már nem sikerült ennyire jól, így ők nem küzdhettek éremért. A jelenleg még diák korcsoportú Vajna Csongor is nagyot harcolt, ezúttal nem tudott továbblépni a következő fordulóba.

Az eredményes junior és ifjúsági versenyt követően sikeresnek értékelhetjük a serdülők diákolimpiáját is, reméljük, egy kemény nyári felkészülés után ősszel ugyanezzel a lendülettel folytatják a fiatalok.

 

Verseny neve: Serdülő Országos Diákolimpia

Verseny helyszíne: Mosonmagyaróvár

Verseny ideje: 2023. június 10.

 

Paksiak eredményei:

III. hely Izsák Simon -45 kg

III. hely Pálszabó Levente -66 kg

V. hely Kovács Ágoston Antal -55 kg

V. hely Anderkó Bence László -73 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%