Idegenben vertük meg a Nyíregyházát

2022.04.13, 19:42 Kosárlabda
Eilingsfeld dupla-duplával járult hozzá a sikerhez.

Hübner-Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE
67 – 73
(21-21, 11-22, 13-10, 23-20)

A középszakasz második mérkőzésén a Nyíregyháza otthonában léptünk pályára szerdán 18:00-kor. Nyíregyházi triplával indult a találkozó, erre Deshon Taylor tudott válaszolni a vonal mögül. Szorosan indult a találkozó, 6 perc elteltével Ken Brown hármasával 2 pont volt az előnyünk, a hazaiak azonban sorra szerezték a könnyű kosarakat, védekezésben nem voltunk agresszívak. Jól működtek a kinti dobásaink, a palánk alatt pedig Eilingsfeld és Pacevicius küzdöttek nagyokat. (20-21)

Könnyű hazai kosárral indult a második etap, erre Shaquille Keith tudott válaszolni kétszer is kintről. Kovács remek betörése után Keith értékesített egy büntetőt, majd a betörése is sikeres volt. Hosszú kosárcsend jött a Nyíregyházánál, Ken Brown kettesével már 10 pont volt az előnyünk. (24-34) Időt kértek a hazaiak. Bryce volt erőszakos a palánk alatt, a támadólepattanót kétszer is megszerezte, végül kosárra váltotta a próbálkozásokat. Eilinsgfeld ziccere után Taylor triplázott, ezután Bryce és Bazsó volt eredményes, az első félidőt 31-43-ra nyertük meg.

Négy percig nem született találat egyik oldalon sem a második félidő elején, a hosszú kosárcsendet Eilinsgfeld törte meg egy tempóval. Ezután Suarez és Bazsó is betalált. Lassan szerveztük a támadásainkat és folyamatosan kintről próbálkoztunk, ezek nem működtek, Keith viszont egy kemény 2+1-es akcióval próbálta feltüzelni a csapatot. Suarez három pontja után Kovács állt a büntetővonalhoz. Bryce percei következtek, az amerikai játékos pontjaival benézett tízen belülre a hazai gárda, ekkor kért időt Pavlík mester. Eladott labdák mindkét oldalon, kaotikus támadások voltak a technikai megbeszélés után, végül Pacevicius két büntetője volt jó, ezt a negyedet a Nyíregyháza nyerte. (44-53)

Martynas Pacevicius pontjai nyitották meg az utolsó 10 percet, majd Eilingsfeld fontos kosarai következtek. 4:40-el a vége előtt 12 pont volt az előnyünk. Elkezdett lendületesebben kosárlabdázni a Nyíregyháza, Suarez triplája nagyot lendített a hazai gárdán, majd Coleman is eredményes volt, 6 pontra zárkóztak Suarezék, ekkor azonban Eilingsfeld nagyon fontos támadólepattanót szedett le és pöcizte vissza a két pontért. Johnson is betalált kintről, 5 pontos előnynél Eilingsfeld állhatott a büntetővonalhoz, mindkét pontot értékesítette, de a hazaiaknak erre is volt válaszuk, elképesztően izgalmassá vált a találkozó az utolsó percekre. Végül behúztuk a középszakasz második találkozóját!

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%