Három bajnok, négy arany

2014.07.28, 12:01 Kajak-kenu
A Velencei-tavon, a sukorói versenypályán rendezték meg a kajak-kenus utánpótlás országos bajnokságát. A gyermektől a serdülő korosztályig sok száz gyerek állt rajthoz, a paksi versenyzők négy arany mellett öt ezüstöt és egy bronzot is szereztek.  

 

Zsúfolt parkoló, rengeteg szurkoló, büfék előtt kígyózó sorok, és természetesen rendkívül népes mezőnyök a vízen. Ez volt jellemző a július utolsó hétvégéjén megrendezett országos bajnokságra, amely az idősebbeknek az Európai Reménységek Versenyére is válogatott. Egyes mezőnyökben több mint 50 versenyző is rajthoz állt, sőt volt olyan futam is, ahol majdnem 30 négyes hajó sorakozott fel a rajtvonalra.

A paksi fiatalok közül a két aranyat és egy ezüstöt nyerő Cseh Olivér, az egy arannyal és négy ezüsttel záró Pupp Noémi és a szintén bajnoki címet szerző Hodován Dávid örülhetett a legjobban, de a harmadik helyen finiselő Somkert Máté, Klenk Botond, Ledneczki Tamás összeállítású váltó is elégedett lehet.

A többieknek sincs oka panaszra, hiszen mindenki kihozta magából a legtöbbet, végzett akár a negyedik helyen, akár a mezőny második felében. A partra érve nem lehetett kipihent arcot látni, minden helyezésért meg kellett küzdeni.

Most hétvégén az ifjúsági és az U23-as versenyzők országos bajnoksága következik, ahol valószínűleg a most hétvége szereplőinek egy részével is lehet majd találkozni.

Tóth Márton

{gallery}2014_07_28_kajakkenu{/gallery}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%