Februári ezüst

2015.02.10, 13:03 Kajak-kenu
Február első szombatján negyedik alkalommal került megrendezésre a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kajak-ergométeres és medencés sárkányhajó versenye a budapesti Aquaworldben, ahol Somorácz Tamás férfi 200 méteren a második helyen végzett. A sárkányhajók meghívásos versenyében két csapat is képviselte Paksot.

A szombati verseny főleg a kikapcsolódásról és a szórakozásról szólt, ám a versenyzők itt sem hazudtolták meg magukat és nagy csatákat vívtak az ergométereken és a sárkányhajókban. A fürdőzök egy kivetítőn láthatták az ergos versenyzők virtuális pozícióját, akiknek az olimpiai távokon, a férfiaknak  200 és 1000 méteren, míg a nőknek 500 méteren kellett minél gyorsabban túllenniük.

Somorácz Tamás előfutamnyerőként lépett tovább, a döntőben az olimpiai hatodik Dudás Miklós mögött végül második lett, 59 századdal maradva le az aranyról.

„Kihoztam ebből a napból, amit tudtam, és a végén még egy kis lazítás is belefért. Jó állapotban érzem magam, a téli edzéseken a kenusokkal, Bedi vezetésével keményen dolgoztam. Minden erőmmel azon leszek, hogy a vízre is át tudjam vinni ezt a mentalitást és kijussak valamelyik síkvízi nemzetközi versenyre.”- mondta Somi.

A sárkányhajósoknál 16 csapat kapott meghívást a versenyre, Paksról az AtomDragon és a Paksi Wasabi mérette meg magát. Eltolásos viadalok voltak, ahol egy sárkányhajóban egymással szemben ült a két csapat 6-6 tagja, és aki el tudta mozdítani a másik irányába bizonyos távolságra a hajót, az lett a győztes. Végül a Szeged csapata lett a végső befutó, soraiban az olimpiai első Vajda Attilával. Az Atomdragon és a Paksi Wasabi is egy-egy diadalnak örülhetett.

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%