EB-n innen, VB-n túl

2018.10.24, 07:14 Judo
Pupp Rékát az Atomerőmű SE 52 kg-os kiválóságát sikerült egy villáminterjúra elcsípnünk, hiszen javában zajlik a felkészülés az év egyik legfontosabb versenyére, a győri kontinensviadalra. Beszélgetésünkben felidéztük a VB-t és Réka fizikai állapotáról is érdeklődtünk.

Túl a világbajnokságon milyen emlékeid vannak? Utólag milyennek ítélted meg a formát és hogyan értékeled a szereplésedet?

PR: Eltelt egy hónap a világbajnokság óta és az emlék már nem annyira fájó, mint akkor volt, de úgy érzem, még van időm, hogy bizonyítsak. Örülök, hogy legalább egy meccset sikerült hoznom egy erős ellenfél ellen, hiszen az izraeli lánnyal keményen meg kellett verekedni a győzelemért. Ennek a győzelemnek örültem, sajnálom, hogy a második meccs így alakult, de ebből fogok tanulni és építkezni a jövőben.

Hátráltatott-e bármilyen egészségügyi probléma a felkészülés során?

PR: A térdem könnyebben megsérült szeptember elején, ami egy kissé hátráltatott, de nem akarom arra fogni, hogy emiatt szenvedtem vereséget a VB második fordulójában. Persze kicsit éreztem, hogy fáj, de ezt ki tudtam zárni a küzdelmek alatt.

Mi a következő állomás, amire készülnöd kell?

PR: Pár hét múlva lesz az U-23-as Európa Bajnokság Győrben, ahol remélem 100%-osan oda tudok állni. A térdem is egyre jobb, gyógytornára járok, úgy gondolom az EB-re teljesen rendbe jön. A felkészülésemet nem hátráltatja.

Milyen mezőnyre számítasz, ismered a riválisaidat, akikkel Győrben találkozhatsz?

PR: Az előzetes nevezések alapján látható, hogy az izraeli lány, akivel a VB-n találkoztam, indulni fog, de erős versenyző érkezik Oroszországból és várhatóan Törökországból is. Bízom benne, hogy idén is elő tudok rukkolni egy jó szerepléssel.

Hogyan zajlanak az utolsó simítások, a formaidőzítés a versenyt megelőzően?

PR: Az elkövetkező időszakban részt veszünk keretedzéseken, hogy a minőségi küzdelmek meglegyenek. A versenyt megelőző néhány napban, már csak gyorsítás és finomhangolás lesz a programban.

Köszönjük a beszélgetést és szurkolunk, hogy idén is megörvendeztess bennünket egy nagyszerű szerepléssel ezen a hazai rendezésű U-23-as Európa Bajnokságon!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%