Drámai meccsen vertük a Szolnokot

2020.10.10, 20:48 Kosárlabda
Végig a vendégek uralták a találkozót.

Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász

66 - 63

(16-21, 12-12, 19-17, 19-13)

 

Mind a 150 + 20 db jegy elkelt az alapszakasz harmadik fordulójának egyik rangadójára, sokan voltak kíváncsiak a Gesztenyés úton a Szolnoki Olajbányász elleni találkozónkra.

Rudner Gábor triplájával indult a mérkőzés, majd Angelo Warner talált be az Olajnál. A mieink első pontjait Justin Jackson szerezte Valerio-Bodon Vincent kiváló passza után. Ahogyan az várható volt, a szolnokiak hatalmas lendülettel kezdtek és minden apró hibát, amit vétettünk kihasználtak, a negyed felére már 10 pontos előnyük volt, ekkor kért időt Dzunic mester. Az időkérést követően sem tudutk igazán megtalálni a fonalat, nehezen alakítottunk ki dobóhelyzeteket és a védekezésünk sem volt szervezett. Kis raul triplájával ért véget az első etap. (16-21)

A második etapban 4 percet kellett várnunk az első kosarunkig, ekkor Kovács Ákos értékesített két büntetőt. A szolnokiak sokkal agresszívabban védekeztek, minden emberünkhöz odaértek, így nehéz volt tiszta dobóhelyzetet kialakítani. A negyed közepénél megindultunk, Lóránt Peti egy rendkívül nehéz ziccert dobott be faulttal együtt, ezt egy hárompontos követte, így pillanatok alatt 1 pontra fogyatkozott Warnerék előnye. Ez a negyed nem feltétlenül a lendületed kosárlabdázásról szólt, mindösszesen 27 pont született ebben a 10 percben. Pongó hárompontosa érvénytelen volt az utolsó másodpercben, így 28-33-as állással vonultunk a félidőre.

Lóránt Peti kosaraival 1 pontra hoztuk fel a mérkőzést, amikor beindult az Olaj és egy 0-8-as rohammal ismét átvette a mérkőzés felett az irányítást. A negyed végére feljavult a játékunk, Justin Jackson pedig az utolsó másodpercben zsákolt egyet, amivel 3 pontra zárkóztunk fel a végső felvonás előtt. (47-50)

Kevin Capers kétpontosával megalapoztuk a hangulatot a negyedik negyedre, majd jött Ian Baker a sarokból és az este folyamán először sikerült fordítanunk. Már nem a vendégek irányították az összecsapást. Szorossá vált a mérkőzés vége, először Lóri vágott be egy nagyon fontos triplát, majd Winston Shepard zsákolt egy hatalmasat, szinte felrobbant a csarnok, 3:50-nel a vége előtt három pont volt az előnyünk. (60-57) A végén óriásit hajráztunk és 66-63-ra megnyertük a mérkőzést!

Dzunic Branislav: Először is azt gondolom, hogy ma este kicsit szerencsésebb csapat voltunk, de megdolgoztunk a sikerért. A második negyedben támadásban katasztrófális teljesítményt nyújtottunk, végig küzdöttük a meccset és a lepattanócsatát a végén megnyertük.

Gasper Potocnik: Azt gondolom, hogy védekezésben azt csináltuk, amit terveztünk, a vereségben részben a nem megfelelő rotáció is benne van, van pár sérültünk. Támadásban nem voltunk precízek, pár kihagyott dobás elég is volt arra, hogy a mérkőzést elveszítsük. Gratulálok a Paksnak, megyünk tovább.

Justin Jackson: Fizikálisan és mentálisan is rendkívül nehéz mérkőzés volt, három negyeden keresztül nem játszottunk jól, de fontos volt, hogy mindvégig meccsben maradtunk, hiszen harcoltunk és végül nyertünk.

Bojan Subotic: Nagyon kemény mérkőzés volt fizikálisan és mentálisan is. Sok hárompontost hagytunk ki, ez az egyik oka lehet a verségnek. Az egész mérkőzést kontrollálni tudtuk, de a végén, amikor fontos lett volna nem koncentráltunk eléggé. Megyünk tovább, gratulálok a Paksnak.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%