Cseh parádé

2017.09.18, 07:43 Kajak-kenu
A csehországi Racicéban is letette névjegyét az ASE kajak-kenu szakosztálya, ugyanis három versenyzőnk is rajthoz állt a fiatal kajak-kenusok legjelentősebb viadalán, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Vasárnap este nemesfémekkel megrakva indult haza Hodován Dávid, Kollár Kristóf és Vajda Bence, akik varázslatos három napot produkáltak.

Fiataljainknak, az egyaránt 2001-es születésű kenusoknak, Hodován Dávidnak és a dunaújvárosi színekben versenyző, ám már több mint egy éve Pakson készülő és tanuló Kollár Kristófnak, valamint a kajakos Vajda Bencének sem volt újdonság a közeg, hiszen tavaly, Szegeden debütáltak az ORV-n.

„Ez a verseny a 15-17 éves korosztály számára ad nagy kihívást, a fiatalok felmérhetik magukat a nemzetközi mezőnyben- mondta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány.- Hogy miért fontos számunkra, számukra ez a verseny? Mert itt szerezhetnek nemzetközi rutint az utánpótlás világversenyekre, ráadásul ennek a korosztálynak az ORV az egyik legnagyobb versenye: 30 ország sportolói vesznek részt, országonként két indulóval, így a mezőnyök igen erősek.”

Dávid öt, Kristóf és Bence három számban képviselhette a magyar színeket az igen hűvös pályán, és nagyon komoly futamokat kellett végigevezni a legjobb kilencbe kerülésért. Bencének 200 egyesben és 500 párosban (az MTK-s Szendy Maximiliánnal) a középfutam jelentette a végállomást, centik döntöttek a továbbjutásról, ám 200 párosban feléjük billent a mérleg nyelve, és a döntőben nagyot küzdve, szép versenyzéssel végül ötödikként zárták a futamot.

Hodován Dávid nagyot ment, hiszen péntektől vasárnapig 1000, 500 és 200 méteren is versenyzett, és mind az öt számban döntőzött. Nem is akárhogy, mert mindegyik szám után szólították az eredményhirdetéshez!

1000 egyesben nagy méta volt, a német fiú másfél hajó előnnyel győzött, ám a másodikként beérkező lett versenyző csak 3 századdal volt gyorsabb Hodónál, aki így megszerezte első érmét. Másnap Kristóffal ellentmondást nem tűrően iskolázták le a mezőnyt 500 párosban, így a maratoni Európa-bajnoki ezüst mellé a síkvízi elsőséget is behúzták.

A zárónapon, 200 méteren mindkét kenusunk tagja volt a négyesnek, ráadásul párost is ők indultak. Hodónak azért a biztonság kedvéért egyesben is ott volt a neve a döntősök kilencfős elitjében, ahol az ott elért harmadik hellyel kellőképpen tudatosította ellenfeleiben sokoldalúságát. Harmadik döntő, harmadik érem, nem rossz…

Jött a páros, amelyet Hodó és Kristóf olyan különbséggel nyert meg, mintha nem is 200 méter lenne, így az 500 után a rövidebb távon is a mieink nyakába került a legfényesebb medál. Az ORV zárószáma a kenu négyes volt, amelyben harmadik helyen zártak. Talán ha nincs bennük a 45 perccel ezelőtt lehajtott páros, akkor robbanékonyabbak, de azt a 200 métert nem cserélnénk el semmiért!

Ahogy a hétvégét sem!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%