Bus Iván 4. naplója

2012.02.08, 08:33 Kosárlabda
"...eléggé megrázott, hiszen szinte miatta jöttem ide..."

Sziasztok! Először jelentkezek 2012-ben kissé megkésve. Legutoljára a Szolnok - Fehérvár túra előtt számoltam be az eseményekről, de azóta is pörögtek rendesen, van miről írni.

Kezdem a Szolnok meccsel ahol a két európai porondon is szereplő csapat találkozott a szolnokiak oroszlánbarlangjában a Tiszaligeti sportcsarnokban. Bármelyik csapat látogat el oda, finoman szólva sem számit esélyesnek. Így volt ez velünk is, de azt se lehet kijelenteni, hogy az esélytelenek nyugalmával utaztunk el. Már a meccs elejétől fogva érezhető volt, hogy nagyon fegyelmezettek vagyunk és kontrolláljuk a mérkőzést ennek megfelelően 8pontos előnnyel vonultunk az öltözőbe szünetben. Ezután jött a 3. negyedbe egy káprázatos dobóteljesítményünk, illetve az akkor először a kezdőben szereplő Ferdi jó játéka, ami azt eredményezte, hogy már 42(!) ponttal is vezettünk a bajnok és kupagyőztes otthonában. Innentől kezdve már csak a különbség volt a kérdés a javunkra, amin végül tudtak faragni egy keveset a hazaiak bár hozzáteszem, a végén az U20-as csapatunk volt a pályán, ami mindannyiunk karrierjében már egy óriási eredmény és dicsőség, hogy 18-19 évesen pályára léptünk Szolnokon.
A következő ellenfél az Albacomp csapata volt. Mondanom se kell jó hangulatban készültünk a mérkőzésre egész héten. Itt is jól kezdődött számunkra a mérkőzés, de a 2. negyed közepén párpontos hazai előnynél egy kétes ítélet után kosarat kaptunk majd egy technikai hibát, ekkor 10 pontosra duzzadt a különbség, majd a félidőre még tovább nőtt ez pedig megpecsételte sorsunkat. A meccs után mindenki utazott haza a családjához - természetesen én is - együtt tölteni a karácsonyi ünnepeket. Nem volt megállás 27.én reggel már edzésünk volt, így pl nekem már 26án karácsonykor el kellett indulnom Nyíregyházáról. Kiderült eközben, hogy Donald Cole próbaidejét nem hosszabbítottuk meg és Lee Nailon érkezett hozzánk vissza. Nekem sajnos a két ünnep közti kemény edzések miatt kiújult a térdsérülésem ismét, emiatt 2012 első hetében otthon tartózkodtam. 
Az év első meccse Szegeden volt, ahova én nem utaztam az imént említettek miatt, csakúgy mint Nailon akinek nem jött rendbe a lába így megváltunk tőle is. Szegeden hoztuk a nehéz kötelező győzelmet, többek között Voja és Tóth Ádi remek játékának köszönhetően.
Következő ellenfelünk a Debrecen csapata volt, még hét közben pótoltuk az elhalasztott mérkőzést. Kissé nyögvenyelősre sikeredett ez a meccs is, de a győzelmet így is bezsebeltük. A meccsen már ott volt civilben a legújabb légiósunk Hernold Gardener aki a hétvégi Sopron elleni meccsen már pályára is lépett, meggyőző teljesítménnyel rukkolva elő. Kifejezetten jó, közönségszórakoztató játékkal megérdemelten nyertük meg a találkozót.
Az EuroChallenge miatt nem volt idegen nekünk a szerda-szombat játékrendszer azonban sérülések tizedelték csapatunkat. Ezen a hétvégén játszottunk rangadót a Falco csapatával és az erre való felkészülés érdekébe előrébb hoztuk a kupameccsünket ahol ismét a Szeged volt az ellenfelünk. Kedden léptünk pályára, jó játékkal magabiztos 33pontos győzelmet arattunk. A végén mi fiatalok is lehetőséghez jutottunk, így mindössze 19 év volt az átlagéletkora a pályán levő csapatunknak..
Szombaton jött a várva várt rangadó, ami számunkra eléggé lehangoló eredménnyel végződött. Tulajdonkeppen a 2. negyedtől fogva esélyünk sem volt beleszólni a meccsbe és nagy aranyú vereséget szenvedtünk. A meccs után kiderült, hogy Zo-nak vérömleny keletkezett a lábában és nagy mennyiségű vért kellett leszívni tőle, ami miatt kérdéses lett, hogy a következő fontos idegenbeli meccsünkön, Kecskeméten pályára tud e egyáltalán lepni. Előtte azonban még volt egy kupa visszavágónk Szegeden, ahol elég tartalékosan álltunk fel és sajnos nem is tudtunk kellően felpörögni a meccsre, ami azt eredményezte, hogy 20pontos zakóval mehettünk haza, bár a továbbjutásunk nem forgott veszélyben. 
Jött ezután a következő csapás, meccs előtti utolsó edzésen Kaminak megszakadt a vádlija, nem is léphetett pályára, akárcsak Zo, akinek továbbra se jött rendbe a lába. Másnap Kecskeméten így mondhatni papírforma győzelem született a hazaiak részére, bár nagyot küzdött a csapat. Hosszabb pihenőt kaptunk a meccs után, csak kedden reggel volt edzés ahol elég sokkoló hír fogadott minket: menesztették Peti bá-t. Engem eléggé megrázott, hiszen szinte miatta jöttem ide és nagyon közel állt hozzám, nem mellékesen sokat is tanultam tőle. Kétségtelen, hogy az elvárásokhoz képest alulteljesítettünk eddig, de ez szerintem nem csak az ő hibája volt. Nagyon szerencsétlen szezon van eddig a hátunk mögött, tele sérülésekkel, amik hozzáteszem mind a legrosszabbkor jöttek, ha már lehet ilyet mondani egy sérülésre és sajnos ki lehet jelenteni, hogy az EuroChallenge is többet ártott, mint használt a csapatnak. 
Eldőlt útközben, hogy spanyol származású edzőnk lesz, aki hétfő este érkezett. Mindenki kíváncsian várja és készülünk a hétvégi Körmend elleni rangadóra, ahova várunk sok szeretettel minden szurkolót. Szükségünk lesz a bíztatásra és én bízom benne, hogy a szezon hátralévő részében be tudjuk bizonyítani, hogy ez a csapat sokra hivatott. Jövő hónapban jelentkezem, sziasztok!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%