Az utolsó pillanatban veszítettünk

2014.08.31, 18:08 Kosárlabda
Az első negyedtől kezdve nálunk volt az előny, de a végjátékból az oroszok jöttek ki jobban

 

Több kihagyott dobás után az orosz csapat kapta el előbb a fonalat, két kosarat is dobtak, majd Jones révén mi is betaláltunk. Az oroszok domináltak, de szép lassan azért belerázódtunk a mérkőzésbe, és utolértük az ellenfelet. A magyar pályákon látottakhoz képest meglehetősen fizikális volt a játék, erőszakosan és keményen védekezett az ellenfél. A negyed második felében összekaptuk a védekezésünket, Baki és Körtélyesi találatainak köszönhetően pedig a vezetést is átvettük. (14-17)

A második játékrészt is az ellen kezdte jobban, négy percen át mindössze egy pont került a nevünk mellé. Ekkor Eilingsfeld János tett vissza egy lecsorgó labdát, majd Medve Máté talált be középtávolról, rögtön meg is ugrottunk öt ponttal. Sőt, a folytatásban is mi domináltuk a mérkőzést, egyre másra vezettük a szép akciókat, és egy perccel a negyed vége előtt már 15 ponttal mentünk. Keménységben sem maradtunk le a Ekaterinburgtól: Eilingsfeld vezetésével birkózásban is sikerrel vettük fel a versenyt velük. (25-36)

Szabó Zsolt vívott dobópárbajt az oroszokkal: három perc után nyolc-öt arányban maradt alul. Sebességet váltott a második félidőben az orosz csapat, agresszívan támadták a gyűrűt, és védekezésükön is – ha lehet – tovább keményítettek. Fel is jöttek hét pontra, Dzunic mester pedig kénytelen volt időt kérni. Sajnos ez sem segített, újabb egy perc – és hat pont - elteltével ki is egyenlítettek. Kovács vette a hátára a csapatot, hét pontjával nagyot lökött a kátyúba ragadt szekéren. Fokozódott a hangulat is, időnkét szabályos ütésváltások mentek a felek között, de azért két pontot sikerült megőrizni az előnyünkből. (54-56)

A záró felvonásra aztán visszatért a harmadik negyedet végigülő Jarrod Jones, a csapat pedig emelt a lépésszámon: másfél perc alatt berámoltunk hét pontot, jött is az orosz időkérés. Aztán meg az orosz tripla, a következő támadásból… Vérszemet is kaptak, pillanatok alatt visszaállították a két pontos differenciát. Ekkor Medve Máté szemfüles légpasszát húzta be szép mozdulattal Jarrad Jones, lázba hozva a két fős nézősereget ( J ). Másfél perccel a vége előtt Jones értékesített két büntetőt, így hat pontos fórral futottunk neki az utolsó 90 másodpercnek. Így álltunk 20 másodperccel a vége előtt is, majd összeestünk az orosz nyomás alatt, és kaptunk hét pontot, közte egy dudaszóra beeső triplát, és sajnos elbuktuk a mérkőzést. Magyar iramhoz képest jó meccset játszottunk, amely első felkészülési találkozónak tökéletes volt.

Ural Ekaterinburg – Atomerőmű SE 78-77 (14-17, 11-19, 29-20, 24-21)

Sveti Martin na Muri

ASE: Kovács 12/3, Medve 6, Körtélyesi 13/3, Szabó 15/3, Jones 15

Cs.: Eilingsfeld 9/3, Markovic 3, Baki 5, Illés -, Antóni -.


{gallery}2014_08_31_ekaterinburg{/gallery}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%