Az első hazait behúztuk!

2020.10.07, 20:39 Kosárlabda
Végig mi uraltuk a meccset a KTE ellen.

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

87 -77

(24-8, 26-28, 17-19, 20-22)

A mérkőzés előtt átadták Kovács Ákosnak a Tolna Megye 2019 évi legjobb magyar kosárlabdázójának járó díjat, amivel egyidejűleg Branislav Dzunic okleves elismerésben részesült. Gratulálunk mindkettőjüknek!

Justin Jackson kosarával indult a találkozó, majd Kevin Capers talált be a körtéből. Jó lendülettel kezdtük az összecsapást, a KTE az első percekben pontatlan volt. A negyed felénél már 13-2-re vezettünk, ekkor kért időt Váradi Kornél. A vendégek a festékből 0/7-es, a triplavonal mögül 1/5-ös mutatót produkáltak az első hét percben. Lewis eladott labdája után Kovács Ákos vágta be a triplát, akinek a mérkőzés előtt adták át Tolna Megye legjobb kosárlabdázójának járó díjat. (19-5) A negyedet 24-8-as állással zártuk.

A második negyedben folytattuk a jó játékot, de a vendégek is eredményesebben játszottak. 54.5%-os dobóteljesítménnyel dolgoztunk a félidőig, fiataljaink közül Pajor Dávid is értékes játékperceket kapott. Végül 50-36-os állással indulhattunk az öltözőbe, ezt az etapot Wittmannék két ponttal nyerték meg.

Az előző negyedekhez képest gyengébben kezdtük a harmadik felvonást, az első három percben 2-7 volt az állás a KTE javára, Thomas hárompontosával 10 ponton belülre jöttek a lilák. A KTE egyik nagy fegyvere, Thomas elképesztő teljesítményt nyújtott, a harmadik negyedben szórta a hármasokat, 4/5-ös volt a kinti mutatója, ő tartotta „életben” a vendégeket. (67-55)

Karahodzic nehéz ziccere után már csak 8 pont volt a két csapat közti különbség, erre jött Thomas, aki a vonalon túlról volt eredményes. A negyed elejére elfogyott a kétszámjegyű előnyünk. (69-64) Az időkérés után Kevin Capers dobott egy nagyon fontos triplát, amire egyből jött a válasz a másik oldalon Derasimovic részéről. Izgalmassá vált a mérkőzés a negyedik negyedre. Három pontnyi különbségnél Shepard labdaszerzése és ziccere megadta azt a lélektani löketet a csapatnak, ami ahhoz kellett, hogy kicsit ismét magunkra találjunk. (76-69) Szorosan védekeztünk a KTE játékosain, ennek meg is lett az eredménye, sorban jöttek a fontos kosarak: Lóránt, Eilingfeld és Kovács Ákos a lehető legjobbkor találtak be, két perccel a vége előtt ismét 10 pontos előnyünk volt. (83-73) Lóránt Péter középtávolija feltette az i-re a pontot, az idény első hazaimérkőzését behúztuk.

 

Dzunic Branislav: Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, az első negyedben nagy előnyre tettünk szert, ami részben jó is volt meg nem is, mert úgy érzem kicsit kiestünk a ritmusból, nem voltunk elég agresszívak és a negyedik negyedre visszajött a KTE. Jól játszottunk, de az agresszivitásunkat meg kell őriznünk a mérkőzések végéig.

Lóránt Péter: Örülök, hogy meglett az első győzelmünk, jól kezdtünk és végig mi irányítottuk a találkozót. Jobban kell vigyáznunk a nagy előnyökre, jól mozgattuk a labdát, ebből több dobóhelyzetet is ki tudtunk alakítani.

Váradi Kornél: Gratulálok a Paksnak. Az elején rossz ritmusban játszottunk, nem voltunk agresszívak védekezésben. A Paks egy erős csapat, főleg hazai pályán, szeretik ezt a ritmust játszani. A csapatomnak is gratulálok, visszajöttünk egy komolyabb hátrányból, ami nem volt egyszerű. Jobban kell koncentrálnunk.

Cleveland Thomas: Először is szeretnék gratulálni a Paksnak. Rosszul kezdtük a mérkőzést, a jövőben ezen kell dolgoznunk, be kell tartani a megbeszélt dolgokat, jobban kell figyelni arra, amit az edző kér tőlünk.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%