ASE UP. Labdarúgás 2019. május havi értékelés

2019.05.30, 07:58 Labdarúgás
ASE UP. Labdarúgás 2019. május havi értékelés

U7 csapat

 

Bozsik torna 2019. 05.19. Dunaföldvár

 

Bozsik Tornán vettünk részt U7- es csapatunkkal, Dunaföldváron.

A torna célja a kapura lövés gyakorlása volt, illetve mérkőzés játék. Akadt egy olyan pálya is, amit keveset gyakorlunk edzésen, méghozzá a vonal foci.

Összességében a három ASE csapat jól érezte magát a tornán, nagy elszántsággal hajtották végre a feladatokat.

A torna válogatottjai: Vesza Áron, Csatári Attila, Horváth Noel.

 

Edző: Klopcsikné S. Mária, Reichert Szabolcs

 

U9 csapat

 

Bozsik torna 2019. 05.19. Dunaföldvár

 

Edzői értékelés:

Az idei szezon harmadik Bozsik Fesztiválját Dunaföldváron rendezték. A körülményekre nem lehetett panasz, az időjárás és a pályák is adottak voltak egy remek hangulatú program lebonyolításához. Két csapattal indultunk a tornán, így mindenki az első perctől az utolsóig a pályán tölthette játékidejét. A gyermekek nagyon jól érezték magukat, jó hangulatban telt az idő. Játékosaim nagy dicséretet érdemelnek, számtalanszor viszont láttam az edzéseken gyakorolt dolgokat, emellett küzdésben, akaratban sem lehetett panasz rájuk. Mérkőzéseiket kivétel nélkül megnyerték, azt gondolom, ez bizonyítja, hogy jó úton haladunk. Különdíjban részesült László Martin és Orosz Bence, akik bekerültek a Fesztivál válogatottjába. Dicséret illeti Reichert Ákost és Orbán Lászlót, akik az U7-es csapat helyett, ezúttal ebben a korosztályban léptek pályára és megállták a helyüket.

ifj. Erdélyi Péter – edző

 

 

U11 csapat

 

Bozsik torna 2019. 04.28. Paks

A hűvös idő ellenére ma ismét két csapattal vettünk részt a mai napon megrendezett Bozsik tornán. A torna 6 csapat részvételével zajlott, Tamási, ASE „A” „B”, Fadd,Kölesd és a PSE csapata. A hat csapat körmérkőzést játszott egymással. Nehezen lendültek bele a gyerekek a játékba, ami köszönhető a nagy szélnek sokszor a labdát alig tudták elrúgni pár méterre. Álmosan kezdtük a mérkőzést, de ahogy az idő melegedet úgy a játékunk is egyre jobb lett. Általában elmondható, hogy a mérkőzéseken a mi akaratunk érvényesült. A mérkőzéseken a csapataink által nyújtott teljesítménnyel és játékkal elégedett vagyok.

ASE „A”legügyesebb játékosa: Aradi Márton

ASE „B”legügyesebb játékosa: Pintér Márk

 

Erdélyi Péter edző

 

 

 

Bozsik torna 2019. 05.12. Paks

 

 

A mai napon kegyes volt hozzánk az időjárás, a torna ideje alatt kimondottan kellemes idő volt. Torna a szokásos 7 csapat részvételével zajlott, Tamási „A” „B”, ASE „A” „B”, Fadd, Kölesd és a PSE csapata. A hét csapat körmérkőzést játszott egymással. Az idei kiírásban a mai napon játszottunk a legjobban és a legfegyelmezettebben. Mind támadásban mind védekezésben remek megoldásokat választottak a gyerekek. A mérkőzéseken nyújtott játékkal és teljesítménnyel, maximálisan elégedet, vagyok mindenkivel.

ASE „A”legügyesebb játékosa: Poroszkai Áron

ASE „B”legügyesebb játékosa: Kiss Adrián

 

Erdélyi Péter edző

 

 

Bozsik torna 2019. 05.26. Paks

A tavaszi szezon utolsó Bozsik tornáját rendeztük meg. A mai tornán volt a leggyengébb a létszám. A torna 4 csapat részvételével zajlott, Tamási, ASE, Fadd és a PSE csapata. A négy csapat körmérkőzést játszott egymással két körben. A kis létszám ellenére remek mérkőzéseket játszottak egymással a csapatok. Mind támadásban mind védekezésben remek megoldásokat választottak a gyerekek. A mérkőzéseken nyújtott játékkal, teljesítménnyel a gyerekek hozzáállásával teljes mértékben meg vagyok elégedve.

ASE legügyesebb játékosa: Nickl Áron

Erdélyi Péter edző

 

U13 -14 csapat

 

Bozsik torna

Paks, 2019.04.28.

 

A tavasz 3. Bozsik tornáján már elégedettek lehetünk, mert sokkal kombinatívabban és gólra törőbben játszottunk. A támadó játékunk hatékony volt, és a védekezésünk is jól működött. Persze hibáink így voltak, de összességében elégedettek lehetünk a srácok teljesítményével, mindhárom mérkőzést magabiztosan hoztak. Gratulálok!

ASE legjobb játékosa: Csibrik Balázs

 

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

 

 

 

Bozsik torna

Paks, 2019.05.12.

 

 

Az eddigi Bozsik tornákat tekintve most játszottunk a legenerváltabban. Sem mentalitásban, sem játékban nem nyújtottunk jó teljesítményt. Fáradtan és motiválatlanul játszottunk, ami elfogadhatatlan. Keveset játszottuk meg a széleket és lassan, körülményesen járattuk a labdát.

Sokat fejlődni, hogy az ehhez hasonló napokon is jobb teljesítményt érjünk el.

ASE legjobb játékosa: Landauer Márk

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

 

Paks, 2019.05.25.

 

A tavasz utolsó Bozsik tornáján – bár néha kissé akadozott játékkal - mindhárom mérkőzést sikerült 4-5 góllal megnyernünk. Minden játékos motiváltan és bajnokcsapat tagjaként léphetett a pályára és azért egy-két jó egyéni teljesítményt is láthattunk a fiataloktól. Jó formát mutattunk a védekezésben, mivel egyetlen gólt kaptunk, de a helyzetkihasználáson még továbbra is van mit javítani.

ASE legjobb játékosa: Nős Botond

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

Bajnoki

Paks, 2019.04.26.

 

 

Csapatok:       Atomerőmű SE - Tevel

Eredmény:                       10:0

Jól teljesített: Horváth János, Kern Balázs, Farkas Attila, Landauer Márk

Megjegyzés:

Tudtuk, hogy olyan mérkőzés előtt állunk, ahol akár nagy gólarányú győzelmet is elérhetünk. A mérkőzést végig a kezünkben tartottuk, viszont a játékunk elkeserítő volt. Labdabirtoklásnál lassan és körülményesen járattuk a labdát és sokszor egyénileg akartunk érvényesülni. A 10 gól persze szép eredmény, de ez akár 30-40 is lehetett volna, ha okosabban és kombinatívabban futballozunk.

 

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

Paks, 2019.04.29.

 

Csapatok:  Atomerőmű SE - Bátaszék

Eredmény:                          7:0

Jól teljesített: Németh Ákos, Szabó Zsolt, Baksa Áron, Bernáth Tamás

Megjegyzés:

Bátaszék csapata jó játékosokból álló együttes és a játékuk is az egyik meghatározó szerepet tölti be a bajnokságban, így tudtuk, hogy nem, lesz könnyű mérkőzés. Az első félidőben ez be is bizonyult. Bár az ellenfelünknek nem nagyon volt lehetősége és mi birtokoltuk többet a labdát, kiegyenlített játék volt. A félidőben 2:0 állással sikerült zárnunk, majd a 2. félidőben már több helyzetig jutottunk, melyeknél már jobban összpontosítottunk és gólra váltottunk.

Megérdemelten nyertünk, gratulálok a játékosoknak!

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

 

 

 

 

Majos, 2019.05.02.

 

Csapatok:         Majos - Atomerőmű SE

Eredmény:               1:10

Jól teljesített: Baksa Áron, Horváth János, Potyondi János, Nős Botond

Megjegyzés:

Ellenfelünk megpróbált mélyen és szervezetten védekezni, de a mai napon a srácok rendkívül kombinatívan és kreatívan futballoztak, így temérdek helyzetet alakítottak ki. Ezen a mérkőzésen jól használtuk a széleket. Gyorsan és hatékonyan mozgattuk az ellenfelünket és játszottuk be az üres terülteket. Bár az utolsó 10 percben kissé leengedtünk már, de összességében kitűnő teljesítményeket láthattunk, egységes volt a csapat.

 

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

Paks, 2019.05.10.

 

Csapatok:  Atomerőmű SE - Tolna

Eredmény:                          15:0

Jól teljesített: Németh Ákos, Horváth János, Farkas Attila, Landauer Márk

Megjegyzés:

Bár nagyarányú győzelmet arattunk, sokkal több gólt kellett volna rúgnunk. Az ellenfél kapuja előtt nem koncentráltunk 100%-osan és a játékunk sem volt gördülékeny. Többször rossz döntéseket hoztunk és kapkodtunk. Ennél még többet várunk egyes játékosoktól, mert az ilyen mérkőzéseken is a maximumot kell kihozni minden egyénnek magából, mind fizikailag, mind mentálisan. Az eredményhez persze gratulálok, de a játékban még sokat kell javulnunk.

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

 

 

 

 

 

Paks, 2019.05.24.

 

Csapatok:  Atomerőmű SE - Dunaföldvár

Eredmény:                          4:1

Jól teljesített: Az egész csapat

Megjegyzés:

A bajnokság döntőjéhez érkeztünk, mivel ha a Dunaföldvár megnyeri ellenünk a rangadót, akkor a 2. helyre szorulunk vissza. Kemény és a végsőkig kiélezett mérkőzésre számítottunk és ennek megfelelően készültünk.

A mérkőzés első 10 percében kissé megilletődve játszott a csapat, és nem nagyon találtuk a ritmust, ennek ellenére mi szereztük meg a vezetés egy gyönyörű támadás után. Ezek után már koncentráltabbak voltunk és jobban futballoztunk. A mérkőzés kiegyenlített volt, de a jó védekezésünknek köszönhetően az ellenfél csak átlövésekből tudott veszélyeztetni, melyeket a kapusunk magabiztos hárított. Ahogy telt az idő a fizikailag is és mentálisan is felülmúltuk az ellenfelünket, és kombinatív támadások után szebbnél szebb gólokat szereztünk.

Hatalmas gratuláció a gyerekeknek mai teljesítményért, győztes mentalitással futballoztak, aminek az eredménye az I. helyezés.

 

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

 

 

 

Női megyei csapat

 

Paks: 2019.05.11.

 

ASE - BONYHÁD

 

A második helyen álló Bonyhád csapatát fogadtuk kicsit tartalékos felállásban. A mérkőzésen végig jobban játszottunk ellenfelünknél, az elején is domináltunk, de ekkor nem sikerült a helyzeteket gólra váltani, sőt, egy előrevágott labdával a vendégek szereztek vezetést. A félidő közepén aztán megtört a jég Sajabó Bogi találatával és ez kicsit megnyugtatta a csapatot, helyenként szépen játszva Fejes Blanka és Oblisz Evelin révén kétgólos előnnyel zártuk az első játékrészt. A második félidőben is hasonlóan alakult a játék, Sajabó Bogi újabb két gólt szerzett, az egyiket szenzációsan szép, bravúros technikai megoldással, majd Fejes Blanka második góljával kialakult a 6-1-es végeredmény. Közben azért Blesz Niki pár bravúros védést bemutatott.

Helyenként tetszetős játékkal, jó védekezéssel megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Gól: Sajabó Bogi 3, Fejes Blanka 2, Oblisz Evelin

 

Jók: Szilágyi Hanna, Sajabó Bogi, Grill Zita, Marosi Ilda

 

Edző: Horváth György

 

 

 

Paks: 2019.05.23.

 

ASE - SZEKSZÁRD

 

 

A harmadik helyért játszottunk a Szekszárd csapatával a megyebajnokság utolsó fordulójában. Jól kezdtük a mérkőzést, Sajabó Bogi távoli lövésével megszereztük a vezetést. Ezt követően a mezőnyben folyt a játék, helyzetek nem voltak igazán egyik oldalon sem, inkább fizikai csata, amiben ellenfelünk, egyes játékosai nem mindig sportszerűen, fölénk kerekedett, illetve nem váltottunk határozottabb, keményebb védekezésre. Ennek következményeként két gólt is kaptunk, amit határozottsággal meg lehetett volna előzni. A második félidőben sem változott ellenfelünk játékstílusa, de ekkor már a lányok kicsit keményítettek a védekezésen. A játékrész első felében egy-egy gólt szerzett mindkét csapat, a hajrára egy gólos hátrányban mindent megtettek a lányok a fordításért, de ez nem sikerült sajnos.

Ami szomorú, hogy ellenfelünk "stílusa" miatt nem kimondottan a játékról szólt ez a mérkőzés, és ebben nem voltunk jobbak...

A mérkőzésen jelenlevő játékosok nagyot küzdöttek, sajnos eléggé tartalékosan tudtunk csak kiállni sérülések és családi okok miatt.

Gól: Sajabó Bogi, Szilágyi Hanna

 

Edző: Horváth György

 

 

 

 

 

Női futsal NB2 csapat

Paks: 2019.04.28.

ASE - EGER

 

Először játszhattunk az Eger ellen, teljesen ismeretlen csapat volt számunkra.

A csapattól fegyelmezett védekezést kértem és gyors passzos támadójátékot. A lányok picit túl izgulták az első félidőt, a védekezés rendben volt, de támadásainkat rendre elkapkodtuk, rossz döntések sora volt ellenfelünk kapuja előtt, így még igazi helyzetig sem jutottunk. Az egri csapat nagyon egyszerű játékot játszott, a kapunk előterébe ívelték, vagy lőtték be a labdát és abba próbáltak beleérni. Ez több veszélyt teremtett az elején, mint a mi játékunk, annak ellenére, hogy látszott, hogy játékban előrébb tartunk náluk, kapusunknak, Blesz Nikinek több bravúrt be kellett mutatni.

A félidő közepén egy labdaszerzésből induló kontratámadást vezetett a végig agilisan játszó Sajabó Bogi és Maláti Dalma, ami után utóbbi lőtt a kapuba. A vezetés megszerzése után sem nyugodtunk meg. Az utolsó percekben kezdtünk el gyors passzos játékot játszani, amivel nem tudtak mit kezdeni a vendégek és egy teljesen kijátszott helyzetet Maláti Gréta váltott gólra. Az utolsó másodpercekben az egri ívelések egyike sikeres volt, a kapunk előtt lévő támadójuk bele tudott érni, ezzel szépítettek. A szünetben kicsit rendet tettünk a fejekben és a második félidőre már egész más szellemben kezdtünk játszani. Gyorsabban és pontosabban támadtunk, és Maláti Gréta révén újabb találatot szereztünk, és az sem zavarta meg a csapatot, hogy az Eger egy újabb ívelésből szerencsés gólt szerzett.

Folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, és sorrendben Sajabó Bogi, Maláti Dalma és Maláti Gréta góljaival 6-2-re elhúztunk.Az utolsó 4 perc Debreceni Katáról szólt, három találatot szerzett, köztük egy bravúros, egész pályás ívelést is, amivel kialakult a 9-2-es végeredmény.

A mérkőzés egészében látszott, hogy játékban jobbak vagyunk ellenfelünknél, de ez csak akkor mutatkozott meg eredményességben, amikor el kezdtek a lányok koncentráltan, tudásuk szerint játszani.

 

Gólok: Maláti Gréta 3, Debreceni Kata 3, Maláti Dalma 2, Sajabó Bogi

Jók: Sajabó Bogi vezérletével az egész csapat dicsérhető.

Edző: Horváth György

 

 

 

 

Békéscsaba: 2019.05.05.

BÉKÉSCSABA - ASE 

 

Egy újabb hosszú utazást követően léptünk pályára Békéscsabán és ismét csak szűk kerettel tudtunk kiállni.

A berettyói mérkőzésből okulva a mérkőzés első percétől próbáltunk koncentráltan játszani. Ez csak részben sikerült, a támadásban szervezettek voltunk, de a védekezésben nem volt meg az összhang a csapatban, a Békéscsaba kapu elé ívelésekkel és 5 a 4 elleni játékkal próbálkozott, ami többször is zavart okozott. Szerencsére Sajabó Bogi nagy kedvvel és jó formában játszott, így góljaival két gólos előnyre tettünk szert. Ezt a félidő közepén egy perc alatt a hazai csapat egalizálta védekezési hibáink kihasználásával. Támadójátékunk továbbra is veszélyes volt és Bogi újabb góljával, előnnyel mentünk szünetre, ami jobb helyzetkihasználással megnyugtatóbb is lehetett volna.

A második félidőben a védekezésünk továbbra is sebezhető volt, támadásban pedig szinte mindent kihagytunk. Fritz Fanny révén így is növeltük előnyünket. Ezt követően sok helyzetet dolgoztunk ki, de a végét elkapkodtuk, a védekezésben pedig rossz döntéseket hoztunk, így kialakult egy adok-kapok játék, felváltva estek a gólok, aminek végén megmaradt a két gólos előnyünk.

A mérkőzésen voltak nagyon szép megoldásaink, de érthetetlen hibák is, ennek ellenére végig vezetve biztosan nyertünk.

 

Gól:

Sajabó Bogi 4

Marosi Ildikó

Trapp Enikő

Fritz Fanny

Edző: Horváth György

 

 

 

 

 

Paks: 2019.05.12.

ASE - BERETTYÓÚJFALU

 

A visszavágás reményében fogadtuk a Berettyóújfalu csapatát, ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést. Ennek eredményeképpen már a második percben vezetést szereztünk, Debreceni Kata beadásába egy vendégjátékos beleért és a labda a kapufáról a kapuba jutott. Ezután kiegyenlített mezőnyjáték folyt, a Berettyó nem tudott mit kezdeni a védekezésünkkel, kapusunk szenzációsan védett, de nálunk a befejezéseknél hiányzott a határozottság. A félidő második felében egy szerencsétlen góllal egyenlített a vendégcsapat, egy távoli lövés megpattant a kapu előtt és ebből gól született. Egy percre rá újabb gólt kaptunk szintén szerencsétlen körülmények között, ami mint később kiderült el is döntötte a találkozót. Egy beadást követően Blesz Niki kivetődött és a labdára érkező, a labdát a kapunkba továbbító csatárral ütközött, és súlyos sérülést (orrcsont törést) szenvedett. A sérülés látványa is ijesztő volt, 10 percig állt a játék, Nikit a szekszárdi kórházba vitték. Mezőnyjátékossal a kapuban folytattuk a találkozót, de valamennyi játékost megviselte láthatóan az eset, és ez kihatott az egész további játékunkra. A lányok küzdöttek becsülettel, de a csapatjátékunk szétesett, ezt rutinos ellenfelünk kihasználta a második félidő elején 5 perc alatt további 4 gólt rúgva. Ezután sikerült picit legalább a védekezést rendezni, de nem volt esély a felzárkózásra.

Balszerencsésen alakult a mérkőzés, a sérülésig nem volt benne a játékban, hogy vereség lesz a vége, jól kezdtünk, de a körülmények másként alakították a végkimenetelt.

 

Edző: Horváth György

 

 

 

 

 

 

Eger: 2019.05.18.

EGER - ASE 

 

 

A rájátszás utolsó fordulójában az Eger csapatához látogattunk. Nem a legjobb előjelekkel utaztunk Hevesre, kapusunk, Blesz Niki súlyos sérülés miatt nem tudott rendelkezésre állni és munkahelyi illetve tanulmányi okok miatt is voltak hiányzók.

Ami a felkészülést segítette, hogy a héten, szinte valamennyi, az utazó keretben található játékos részt tudott venni az edzéseken, így fel tudtunk készülni a megváltozott helyzetre. A mérkőzést jól kezdtük, birtokoltuk a labdát, sok helyzetet sikerült kidolgozni, de a befejezések nem akartak sikerülni. Ahogy telt az idő egyre türelmetlenebbül játszottunk, ami sok hibát eredményezett. A hazaiak egyszerűen játszottak, a kapu elé ívelgettek, ebből próbáltak veszélyt teremteni, de ezt jól levédekeztük. 0-0-ás félidő a rossz helyzetkihasználásunkat minősítette. A szünetben a befejezésekre való nagyobb odafigyelést kértem, illetve azt, hogy játszunk, ne birkózzunk, mert abban az Eger jeleskedett, jobb volt nálunk. A lányok tudtak változtatni, elkezdtek játszani és Sajabó Bogi két passzával Maláti Gréta és Debreceni Kata is élt, két gólos előnyt szereztünk. A vezetés birtokában elkezdtünk a befejezéseknél könnyelműsködni, rengeteg lehetőség adódott, de nem tudtuk tovább növelni az előnyt és ahogy ilyenkor lenni szokott két hibánkat könyörtelenül kihasznált a hazai csapat, egyenlíteni tudtak. Ez helyre rázta a csapatot ismét és Trapp Enci szemfüles góljával újból vezettünk, majd Grill Zita talált be egy gyors és látványos támadás végén. Ez el is döntötte a mérkőzést. Kicsit jobb koncentrációval simább mérkőzést is játszhattunk volna, de a győzelem így is megérdemelt, hiszen a lányok végig hajtották a meccset és a hibákat is ki tudták játék közben javítani, ami előrelépés a korábbiakhoz képest. A rájátszásban így a Berettyóújfalun kívül valamennyi ellenfelünket oda-vissza le tudtuk győzni.

Edző: Horváth György

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%