Helyenként jó játékkal nyertünk a csehek ellen

2014.09.03, 16:53 Kosárlabda
Roberson és Dugat is biztató teljesítménnyel mutatkozott be a hazai közönségnek  


Atomerőmű SE - BK Opava 83-76 (30-15, 21-20, 15-17, 17-25)

Paks, Gesztenyés úti sportcsarnok

V.: Szabó, Maár, Domokos

ASE: Kovács 3, Medve -, Körtélyesi 3/3, Szabó 12/6, Jones 15
Cs.: Roberson 20/15, Eilingsfeld 8, Baki -, Tóth Á. 4, Dugat 15/3, Markovic 3, Antóni -.

Opava: Klecka 16, Dokupil 12/6, Sokolovsky 6/6, Gnidaek 8/3, Blazek 6.
Cs.: Kramny 4, Vlcek 5, Cvek 1, Matejka 8, Kvapil 8.

Jól kezdtük a mérkőzést, Szabó tripláinak köszönhetően hamar megugrottunk hat ponttal, ám a csehek a hibáinkat kihasználva pillanatok alatt kiegyenlítették a meccs állását. Ekkor beállt az újonnan igazolt John Roberson, és lendületes játékával lökést adott a kissé kátyúba ragadt szekérnek. De még milyen lökést! Tripla, gólpassz, tripla faulttal együtt, egyszerűen tarthatatlan volt. Nem sokkal később bemutatkozott a másik új szerzemény, Henry Dugat is, ráadásul ő is kosárral. Az első negyed végéig 15 pontot tettek a közösbe.

A folytatásban tovább domináltuk a meccset, egyre-másra vezettük a szép támadásokat, az edzőmeccshez képest szép számmal kilátogató nézőközönség legnagyobb örömére. Húsz pont körüli előnyünk birtokban kissé könnyelművé is váltunk, több lehetőséget ajándékoztunk az Opavának, amely élt is ezekkel, és pillanatok alatt lefelezte a különbséget. Dzunic mester magához is intette az övéit, dörgedelmes hangon kiosztott egy-két intelmet, amelynek hatására félidőre visszaállítottuk a korábbi előnyt.

A második félidő kezdete sajnos nem alakult elképzeléseink szerint, a csehek kemény játékára jó darabig nem volt ellenszerünk, több alkalommal is fekvő helyzetben történő birkózásba torkollott a játék. Sajnos a mieinket ki is zökkentette egy kicsit a ritmusból a dolog, szerencsére Dugat parádés kosarai megtörték a jeget. A gyors játékra nem igazán volt ellenszere a vendégcsapatnak, ráadásul támadásban is szenvedtek, szinte csak távoli dobásokkal próbálkoztak.

A záró felvonásra minden-mindegy alapon jött ki az Opava, növeltek a tempón, aminek meg is lett az eredménye: négy perc elteltével a 10 pontos lélektani határt ostromolták. Egy időkéréssel aztán sikerült megállítani a csehek rohanását, és ha be is csúszott pár eladott labda, végül behúztuk a győzelmet.

Az új fiúk biztatóan mozogtak, különösen Roberson, aki szemfüles labdaszerzéseivel, látványos passzaival és gyilkos tripláival gyorsan belopta magát a nézők szívébe.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%