A bajnok látogat hozzánk

2015.04.07, 11:34 Kosárlabda
Sopronból óriási meglepetésre elhoztuk a két pontot, most is legalább akkora, ha nem nagyobb bravúrra lenne szükség a győzelemhez.

 

 NB1 - Középszakasz, 8. forduló
Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK
2015.04.08. 18:00
Paks, ASE sportcsarnok
V.:

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szabó

Olaj: Jones - Gipson - Vojvoda - Milosevic - Keller

Az elmúlt három meccsen valami mintha megváltozott volna, mintha a csapat elkezdte volna érezni a centerek nélküli játékot, mintha egyre hatékonyabban oldanánk meg az elénk kerülő feladatokat. Ott van például Szabó Zsolt, aki világéletében négyes poszton kamatoztatta tehetségét, most oroszlánként küzd a palánk alatt a nála fél fejjel magasabb centerek ellen, és rendre győztesen is kerül ki a párharcokból. Vagy az a Ryan Evans, aki Sopronban 39 percet játszva segítette hozzá a sikerhez a társakat. De bárkit meg lehetne említeni a csapatból, hiszen meccsről-meccsre odateszi magát minden egyes játékos, és utolsó morzsányi erejéig harcol a győzelemért.

Ez az akarás eredményekben is manifesztálódik, legutóbbi három találkozónkból kettőt megnyertünk, egyet pedig csak az utolsó pillanatban buktunk el. Hogy ma mi lesz, az nagy nagy kérdés, mert az Olaj hiába szedett be két vereséget is az elmúlt időszakban a Kaposvár és a Sopron otthonában, még mindig toronymagasan a legjobb hazai csapat. Ellenük is az akarat és a hit lehet az alap, azonban ez önmagában nem lesz elég, extra dobószázalékra és a korábban látott hibák kiküszöbölésére is szükség lesz.

Az odavágón nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, öt perc alatt 17 pontos hátrányba kerültünk, és bár a negyedik negyed elején feljöttünk három pontra, végül 80-67 arányú vereséget szenvedtünk a Tiszaligetben:

{youtube}3BIrGMdXuGo|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "A Sopron elleni meccs után nagy volt az öröm, mert ez a győzelem több okból is fontos nekünk. Egyrészt azért, mert jó dolog, hogy ebben a szerkezetben is tudtunk nyerni, másrészt pedig ezzel az eredménnyel ismét jobb pozícióba kerültünk. Nehéz meccs vár ránk a Szolnok ellen, de egy ilyen mérkőzésen, amelyen nem mi vagyunk az esélyesek, egy kicsit felszabadultabban is játszhatunk. Nem akarom ugyanazt elmondani, amit mindenki, de az Olaj az elsőszámú bajnokesélyes. Ennek ellenére a szolnoki mérkőzésen volt olyan időszakunk, amikor szerintem jól játszottunk, illetve a Sopron és a Kaposvár is megmutatta, hogy nem verhetetlen csapatról van szó. Elsősorban felszabadult játékot és jó kosárlabdát várok. A három sérültünk mellett Baki Gergely sem tudja vállalni a játékot."

Dragan Aleksic: "A Kecskemét elleni győzelemmel elégedettek lehetünk. A két idegenbeli vereségünk után végre egy jó meccset játszottunk hazai pályán. Védekezésben nagyon energikusak voltunk, ez pedig jó támadójátékot hozott magával. A Paks center nélkül nem a klasszikus szerkezettel játszik az utóbbi időben. Az egy-egy elleni játékra építenek támadásban, a betörések után kiosztják a labdát és elvállalják a távoli dobásokat. A Kecskemét ellen mutatott energikus játék most is elég lehet a sikerhez. Somogyi sérüléssel bajlódik, a többiekre számíthatok."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%