Megvan a hetedik siker is

2014.11.22, 17:01 Kosárlabda
Végig vezetve nyertünk a Nyíregyháza ellen, és őrizzük a helyünket a tabella élmezőnyében.  

 

NB1, Alapszakasz - 9. forduló

Atomerőmű SE - MARSO Nyíregyházi KK 88-69 (29-21, 22-21, 19-13, 18-14 )

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: dr. Vígh Péter, Török Róbert, Gorka Szabolcs
Ell.: Nagy József

ASE: Roberson 7/3, Medve 2, Körtélyesi 9/3, Szabó 16/6, Jones 17.
Csere: Tóth 8, Dugat 12, Kovács 3/3, Eilingsfeld 12, Markovic 2, Baki -.

NYKK: Helmeczi 8/6, Wise 13, Nagy 10/6, Vukolics 7/3, Hujdorovic 15/3.
Csere: Molnár 2, Garamvölgyi -, Kósa T. 5/3, Lajsz 9/3,

Jones és Medve kosaraira építve hamar hat pontos előnyhöz jutottunk, nem egész két perc elteltével a korábbi paksi kedvenc, Sitku Ernő kénytelen volt időt kérni. A hatás nem maradt el, három perc alatt három triplát emeltek be a vendégek, a meccs pedig kezdett NB1-es bajnokira hasonlítani. Igaz, a védekezésre sok energiát nem fordítottak a csapatok, és bár folyamatosan nálunk volt az előny, a Nyíregyháza sem panaszkodhatott a dobott pontokra. Érdemes volt megfigyelni, Körtélyesi milyen jól szolgálta ki a társakat, hét perc elteltével már öt gólpassznál járt. A negyed második felére beálló Dugat és Tóth vezérletével aztán felpörgettük egy kicsit a védekezést is, és magabiztos előnnyel zártuk a negyedet.

A sérült Savic helyén játszó Helmeczi András hármasával nyitotta a második játékrészt a Nyíregyháza, Dzunic mester nem kis bosszúságára. A hátvéd egyébként remekül helyettesítette a csapat kezdő egyesét, dobásban és játékszervezésben egyaránt jól teljesített. Szerencsére a legjobb irányító azért Henry Dugat személyében mégiscsak piros-kékben pattogtatott, káprázatos megoldásaival nem egyszer ragadtatta tapsra a közönséget. Aztán nem sokkal később már nem örömében, hanem egy Markovicra fújt szándékos hiba, majd egy szintén neki kiosztott technikai miatt ugrott talpra a közönség. A vendégek köszönték szépen a lehetőséget, Wise beszórta mindhárom büntetőt, a különbség pedig két pontra olvadt. Azonnal időt kértünk, vezetőedzőnk pedig alaposan leteremtette a játékosokat, akik ezt követően mindent meg is tettek, hogy javítsák a hibákat, és Körtélyesi vezérletével a félidőre visszaállították a korábbi előnyt.

A csapatnak a félidőben volt ideje átgondolni a hibákat és a rossz döntéseket, mert ugye egyetlen csapatot sem szabad lebecsülni, de az első félidőben mutatott játékunk nagyon kevés volt. Tóth Ádám igazi gladiátorként küzdött a palánkok alatt, Körtélyesi Gergely pedig talán idei legjobb teljesítményét nyújtva, csapatkapitányhoz méltón vezette a fiúkat. A játék ennek ellenére is csikorgott, helyenként erőlködésnek hatott, amit bemutattunk, ám ha nehezen is, de araszolgattunk előre, és szép lassan távolodtunk  az elsősorban triplákra, valamint Hujdorovic centermegoldásaira építő Nyíregyházától. Eilingsfeld János két büntetőt, valamint egy szép duplát is jegyzett az utolsó percekben, és bár Molnár dudaszóra dobott kettese ismét elkerülhető lett volna, Jones utolsó pillanatokban dobott középtávolijával tizenötre növelte az előnyt.

A záró negyedre ennek fényében már nem sok izgalom maradt, komoly dolgoknak kellett volna történni, hogy ne miénk legyen a győzelem. Eilingsfeld Jani tovább folytatta a jó játékot, energikus stílusa pedig a többiekre is ösztönzően hatott, így végül ha nem is túl látványos játékkal, de magabiztosan, mind a négy játékrészt megnyerve húztuk be a hetedik győzelmünket a bajnokságban.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%