Jones visszatért, szétszedtük a vasiakat

2015.04.28, 15:36 Kosárlabda
A sérüléséből felépülő center parádés teljesítményt tett le az asztalra, de a többiek is remekeltek. Védekezésben és támadásban egyaránt felülmúltuk ellenfelünket.

 

NB1 - Negyeddöntő, 3. mérkőzés

Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
98-65

( 33-13,  24-14, 23-13, 18-25 )

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Benczur T., Farkas G., Frányó P. (Farkas Z.)

ASE: Dugat 11/3, Medve 9/6, Evans 13, Szabó 11, Tóth 6.
Csere: Körtélyesi 4, Baki -, Jones 20, Eilingsfeld 6, Kovács 4, Markovic 12, Antóni 2.

Falco: Váradi 11/9, Doyne 13, Perl 12/6, Dukic 6, Kristanovic -.
Csere: Hall 10, Bognár -, Majstrovic 1, Will 3/3, Hódi -.

A párharc állása: 2-1

Bizakodhattak a paksi hívek a feldobáskor, ugyanis Jarrod Jones a kispadon, Tóth Ádám pedig a kezdőben foglalta el helyét, egyikre sem volt példa már jó ideje. A jó hangulat átragadt a többi játékosra is, egy parádés 9-0-ás sorozattal indítottuk a meccset, megadva az alaphangot. Azonnal időt is kért Kálmán László, de csapatán ez sem segített, újabb négy gyors pontot hozzátéve a harmadik perc végén már 13-0 volt az állás. Az első szombathelyi pontokat Doyne jegyezte büntetőből, sajnos Evans második faultja után dobhatta őket. Innentől nagyjából felváltva estek kosarak, egészen addig, amíg Jarrod Jones pályára nem lépett a hatodik percben, és be nem mutatott egy parádés alapvonali befutás után zsákolást, talpra ugrasztva a nézőket. Ez ismét dermesztően hatott a vendégekre, újabb 6-0-ás paksi sorozatot eredményezett. Ezt ugyan még megszakította Doyne egy szép 2+1-es akcióval, ám innentől már nem volt megállás, Jones és Dugat vezérletével húsz pontos előnyre tettünk szert a negyed végére.

A folytatásban aztán megnyugodtak egy kicsit a kedélyek, beállt a meccs ritmusa, szerencsére nekünk kedvezően. A védekezésünk továbbra is elit volt, az első tizennégy percben mindössze tizenhat pontig jutott a Falco, abból is kilenc büntetőből esett. Támadóoldalon az első egy-két percben úgy tűnt, kicsit lelassultunk, ám az újabb cseréknek köszönhetően ott is elkaptuk a ritmust. Kálmán László kénytelen volt ismét időt kérni, ám a csapatán ez sem segített, mert a visszatérő Jarrod Jones vezérletével - nem túlzás ezt állítani - szenzációsan kosarazott az ASE. Volt itt minden a tripláktól a levegőből behúzott labdákig, az eredmény pedig nem maradt el, a félidőben már harminc pont volt közte.

Kihagyott dobásokkal indították a második félidőt a csapatok, mígnem Kovács Ákos remek átadását Luka Markovic húzta elemi erővel a gyűrűbe. Ezen annyira be is lelkesedett, hogy csapatunk következő hat pontját is ő jegyezte, betörésekből illetve büntetőkből. Ismét vendég időkérés következett, ám ahogy az eddigiek, ez sem járt eredménnyel. Az első öt percben mindössze három pontig jutott a sárga-fekete csapat, azt is Perl Zoltán jegyezte egy 2+1-es akcióval. A különbség közben szép lassan kúszott tovább felfelé, aminek legfőbb letéteményese ebben az időszakban a faultok miatt szinte az egész első félidőt végigülő Ryan Evans volt. A 28. percben a "közte negyven" is meglett, Henry Dugat középtávolijával léptük át eme jeles mérföldkövet, amit meg is őriztünk a negyed végéig.

A záró felvonásban már csak egy nyitott kérdés maradt a meccsel kapcsolatban: Meglesz-e a száz dobott pont a végére? A végjátékban természetesen mindenki lehetőséget kapott, a kulcsjátékosok pedig pihenhettek a következő összecsapásra, amire pénteken kerül sor, természetesen a Falco otthonában. A száz pont végül nem lett meg, de így sem panaszkodott senki, a fiúk ugyanis parádés teljesítményt nyújtva tartottak erődemonstrációt, jelezve, hogy csak kisiklás volt a szombati vereség.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%