Steven Idlet az első interjú

2012.06.21, 08:21 Kosárlabda
A csapat szurkolói egy nagyon keményen dolgozó játékost várhatnak

Steven Idlet a héten írta alá egy éves szerződését a piros-kék csapathoz. Steven július 25-ig kivásárolható, ha NBA szerződést kap. Centerünkkel az interneten beszélgettem és örömmel válaszolt a kérdésimre.


- Amerikában a fiatalok sok sportot választhatnak maguknak, de te mégis a kosárlabda mellett döntöttél. A magasságod miatt választottad a kosárlabdát?

 

- Azért választottam a kosárlabdát, mert az édesapám is ezt a sportot űzte. A magasságom is egyértelműen segített, bármelyik csapatban volt helyem emiatt.

 

- Négy éven keresztül játszottál a Tulsa csapatában, az egyetemi bajnokságban. Mit kell erről az egyetemről tudni?

 

- A University of Tulsa-ról az embereknek annyit érdemes tudnia, hogy remek iskola mind akadémiai szempontból, mind a sport szempontjából. Emellett ez a legkisebb első divíziós iskola az országban. Ami az egészet még lenyűgözőbbé teszi, hogy majdnem minden sportágban bajnoki címekért harcolunk. Két korábbi csapattársam jelenleg az NBA-ben játszik. Jerome Jordan a Knicks játékosa és Ben Uzoh az előző szezont a Raptors-nál töltötte.

 

- Az idei szezonban meghatározó játékosa voltál a csapatodnak. Hogyan emlékszel vissza erre a szezonra?

 

- Emlékszem, hogy tavaly nehezen kezdtünk aztán a szezon közepére rátaláltunk a formánkra. Nem ott végeztünk, ahol szerettünk volna, de nagyon sok fiatal játékosunk volt. Az én szerepem a pontszerzés volt és hogy a csapatkapitányként vezetője legyek a csapatnak.

 

- A 2012-2013-as bajnoki szezon lesz az első neked, amit nem az államokban, hanem az öreg kontinensen fogsz eltölteni. Mit várhatnak tőled a csapat szurkolói a következő szezonban?

 

- A csapat szurkolói egy nagyon keményen dolgozó játékost várhatnak, aki energiát és érzelmeket hoz a játékba. Szeretem a játékot szenvedéllyel játszani. Emellett nagyon várom, hogy egy új kultúrát megismerhessek. Magyarország nagyon szép országnak tűnik, és nagyon izgatott vagyok, hogy ott játszhatok.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%