A Serdülő csapat értékelése

2012.06.18, 09:44 Kosárlabda


Ebben a szezonban a serdülő csapatot a 98/99-ben született gyerekek alkották! Létszámban, ebben a korosztályban sajnos nem dúskáltunk, de szerencsére a szekszárdi lelkesedés továbbra is megmaradt, így teljes csapattal tudtunk versenyezni anélkül, hogy fiatalabb korosztályból töltöttük volna fel a csapatot. Négy játékos jár át napi rendszerességgel edzésre (Pál András, Pál Tamás, Lenger Levente, Dömötör Soma) szülői segítséggel, ami nagyon hasznos csapat eredményességét tekintve.

Nem indult túl jól az idény, hiszen az augusztusi edzőtáborba 2, azaz kettő játékos jelent meg, a többiek családi elfoglaltság miatt hiányoztak és sokszor ez a 2-3 játékos is cserélődött a hetek folyamán. Szeptemberben már teljes kerettel és nagyon lelkesen álltunk a munkának és nagyon alázatosan dolgoztak a fiúk.

Ahogy haladtunk az év folyamán a mérkőzéseken körvonalazódott, hogy a csapat, az erős középmezőnyhöz tartozik és igyekeztünk ennek megfelelően egyre közelebb kerülni az élmezőnyhöz. Sorsolástól függően hol erősebb, hol gyengébb csapatokkal játszottunk de, mindegyiknek meg volt a pozitív tanulsága és próbáltunk hétről hétre jobb csapatként működni.

Sajnos a főtábláról épp, hogy lecsúsztunk (legjobb 16 csapat), de a Szentes visszalépett és mivel mi voltunk a 17.-ek így mi is részt vettünk a legjobbak között! Itt már nagyon kijöttek a szerkezet- és tudásbeli különbségek és nem tudtunk mérkőzést nyerni, de nagyon hasznos volt és sokat profitáltunk belőle!

Jó példa erre, hogy Szekszárd ellen egy tétmeccsen 20 pontos győzelmet arattunk novemberben, mely különbséget csak az utolsó negyedben sikerült kiharcolni addig a májusi egymás elleni mérkőzésen ez 60-70 pont lett és a gyerekek is érezték magukon, hogy mennyivel jobban megy a játék! Azt gondolom, hogy számukra is ez egy erős pozitív visszacsatolás volt, hogy mennyit fejlődtek önmagukhoz és a szeptemberi formájukhoz képest, ezen sikerélmény pedig újabb és újabb motivációt ébreszt bennük!

Gratulálok az egész csapatnak, a nehézségek ellenére szépen teljesítettek és szeretném kiemelni GULYÁS MILÁNT és LENGER LEVENTÉT  akik szinte minden mérkőzésen kiemelkedőt nyújtottak!

 

Edző: Morgen Frigyes


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%