A negyeddöntő kapujában

2012.01.17, 19:47 Kosárlabda
94:61-re győzött az Atomerőmű SE a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán a Szeged ellen

94:61-re győzött az Atomerőmű SE a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán a Szeged ellen. Völgyi Péter együttese így magabiztos előny birtokában készülhet a jövő szerdai szegedi visszavágóra.
Negyedik tétmérkőzését is megnyerte a 2012-ben az Atomerőmű SE. A hétközi kupatalálkozón a Szeged együttesét fogadta a Gesztenyés úti sportcsarnokban Völgyi Péter egylete és magabiztos győzelmet aratott. Az összecsapás nyitó szakaszában tartotta még magát a Dukics nélkül felálló szegedi alakulat, pontjaik zömét Ivosev és Tanács dobta. A vendéglátónál a rotációnak köszönhetően eloszlottak a pontok, de már ekkor látszott, ha nem bírja erővel Fodor Péter gárdája, nagy vereség lehet a végén. A második 10 perc előtt 8 ponttal állt jobban az ASE. Ivosev egyedül cipelte hátán övéit, míg a hazaiaknál nemcsak termete miatt magasodott ki Gardener. A különbség nem nőtt nagyságrendekkel, de a 11 egység a nagyszünetben már tekintélyt parancsoló volt. A fordulás után a fáradó látogatókat fokozatosan felőrölte az Atom. Ivosev is egyre ritkábban talált be, míg a sorozat négyszeres győztesénél Gardener mellett Lorenzo és Nick Williams, Tóth Ádám valamint Vojvoda is remekül célzott. 71:50-ről kezdték a felek a záró felvonást, melyben végképp eldöntötte a meccs -és talán a párharc- kimenetelét az ASE. A végjátékban a paksi fiatalok mindegyike parkettre került, közülük Morgen „ipari mennyiségben” szállította a kosarakat. A lefújáskor a szurkolók, a vezetőedző és a játékosok is elégedettek lehettek, ugyanis a mutatott teljesítmény több mint bíztató a Falco elleni nagyon fontos bajnoki összecsapás előtt. Atomerőmű SE- Naturex- SZTE- Szedeák 94:61.

 

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák

94-61
(25-17, 23-20, 23-13, 23-11)
Vezette: Cziffra Cs., Farkas G., Söjtöry T. (Schäffer)ASE Sportcsarnok
Kipontózódott: Levy (34. perc)

Atomerőmű SE: L. Williams 10/3, N. Williams 9/6, Vojvoda 9, Kámán 4, TÓTH Á. 14 Csere: MORGEN 20/6, KOVÁCS ÁK. 7/3, GARDENER 17, Kovács Ád. 2, Kerpel-Fronius 2, Bus -, Czinger -

Naturtex-SZTE-Szedeák: Drahos 5/3, Levy 6, Kiss Zs. 6/3, IVOSEV 25, Tanács 10 Csere: Csorvási L. 4, Vida -, Wirth -, Varga -, Molnár 5
Vezette: Cziffra Cs., Farkas G., Söjtöry T. (Schäffer)ASE Sportcsarnok

 

Völgyi Péter: A célunkat elértük ezzel a mérkőzéssel, Sikerült tovább csiszolni a játékunkat, bár örültem volna ha Djukics is játszik, mivel az nagyobb próbatétel lett volna Gardenernek. ezzel a mérkőzéssel az ő próbajátéka lejárt, maradni fog a csapatnál. Hacsak valami csoda nem történik, akkor a továbbjutás eldőlt ezen a mérkőzésen, így nyugodtan utazhatunk Szegedre jövő héten. Továbbá van időnk koncentrálni egy fontosabb feladatra, ami a Falco elleni bajnoki mérkőzés a hétvégén.

 

Fodor Péter: Látszott az, hogy mi így egy kicsit kevesen vagyunk és nem is nagyon játszottunk még ebben az összetételben. Úgy gondolom, hogy részfeladatok igyekeztünk és meg is tudtunk oldani, de kijött a két csapat közti különbség. kicsit többet vártam a csapattól, de több elkerülhető kategóriába tartozó hibát is elkövettünk., támadásban és védekezésben egyaránt. Gratulálok a Paksnak, tudtuk, hogy ők az esélyesek. Nekünk mérlegelni és dönteni kellett, és a hétvégi Debrecen elleni bajnokit fontosabbnak éreztük.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%