A Körmend ellen zárjuk az évet

2014.12.20, 10:42 Kosárlabda
Körtélyesi és Medve egyaránt kézsérüléssel bajlódik, mindketten huzamosabb ideig estek ki. Kovács és Eilingsfeld ellenben felépült, ők pályára léphetnek az első kör utolsó meccsén.

NB1 - Alapszakasz, 13. forduló
Atomerőmű SE - EGIS Körmed
Paks, ASE Sportcsarnok - 18.00 (U21 - 15:25)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Dugat - Markovic - Baki - Szabó - Jones

Körmend: Burgess - Lemon - Ferencz - Tóth - Richards

A legutóbbi, Szeged elleni találkozónkhoz képest Kovács Ákos és Eilingsfeld János bevethető állapotba került, ám Körtélyesi Gergely ujja eltörött, Jonh Roberson pedig távozott a csapattól, így továbbra is elég foghíjas kerettel futunk neki a találkozónak. A padról a már említett Kovács és Eilingsfeld mellett Tóth Ádám, valamint a fiatalok érkezhetnek majd. Közülük Antóni Csanád kapta eddig a legtöbb lehetőséget, de ha Dzunic mester úgy dönt, akkor a ZTE elleni meccshez hasonlóan akár Gulyás és Miholics is szerephez juthat.

Ami a Körmendet illeti, óvatosnak kell lennünk, hiszen bár ellenfelünk a tabella utolsó előtti helyén tanyázik, a héten bravúros győzelmet aratott az észt Tartu Rock otthonban, ami mindenképp óvatosságra kell, hogy intsen minket. Sérültjeik azért nekik is vannak, Sömenek és Latinovc sem bevethető, ám Burgess, Lamon valamint Richards személyében jó képességű külföldiekkel, Ferencz és Tóth személyében pedig rutinos, magyar válogatott játékosokkal állnak fel.

A két edző így vélekedett a mérkőzésről a BB1.hu oldalon:

"Branislav Dzunic: Eddig a Körmend elleni bajnoki mérkőzéseink mindig izgalmas játékot, és jó kosárlabdát hoztak. Úgy gondolom, hogy ez most sem lesz másként. Az egy dolog, hogy a Körmend most nem teljesít jól ebben a szezonban, de ettől függetlenül nagyon erős kerete van, és ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. A valóság tehát egy kicsit mást takar, mint amit a tények most mutatnak. Rangadóként tekintünk erre a mérkőzésre. Sajnos továbbra is hiányos lesz a keretünk, mert sem Medve Máté, sem Körtélyesi Gergely nem léphet pályára. Vannak még sérültjeink, de ők lehet, hogy tudják vállalni a játékot. Robersonra sem számíthatunk, mert szerdán közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. Úgy volt, hogy csak a Körmend elleni meccs után távozik, de ez már nem rajtunk múlt.

Ante Perica: Nyilván nem mondok azzal újat, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk. A Paks egy komoly csapat, amely a magyar bajnokság élmezőnyéhez tartozik, illetve az EuroChallenge-ben is szerepelt. Az összes nemzetközi meccsükön partiban voltak az ellenfeleikkel, leszámítva az utolsó, Kolozsvár ellenit, de abban közrejátszhatott az is, hogy több sérültjük is volt. Ahhoz, hogy idegenben meglepetést okozzunk ellenük, a legjobbunkat kell nyújtanunk. Sömenek és Latinovics továbbra is sérült, rajtuk kívül azonban mindenkire számíthatok."

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%