A fővárosban zárjuk az alapszakaszt

2016.03.18, 15:34 Kosárlabda
Az utóbbi hetekben több csapatot is elkapó MAFC legyőzésével akár alapszakaszt is nyerhetnénk, de a második hely biztosan meglenne.

 

NB1 - Alapszakasz, 26. forduló
MAFC - Atomerőmű SE
Budapest, Gabányi Sportcsarnok, 2016.03.19. 18:00
V.: Győrffy P., Balog Gy., Sallai I. (dr. Gincsai J.)

Várható kezdőcsapatok
MAFC: Smith - Misek - Anderson - Kovács Ád. - Johnson.

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Kezünkben a második hely sorsa, az Olaj és a Kecskemét kezében pedig az elsőé. Amennyiben holnap nyerünk, és a Kecskemét elkapja az Olajt, első helyen zárjuk a bajnokság alapszakaszát. Valljuk be, erre azért kevés esély mutatkozik, mert bár a Szolnok is hibázgatott az utóbbi időben, azért képességekben kategóriákkal a Kecskemét felett állnak, óriási meglepetés lenne, ha Ivkovic mester ex-csapata elkapná a mostanit. Nekünk éppen ezért elég a saját dolgunkra koncentrálni, sőt. A MAFC mostanában igencsak szívós ellenfélnek bizonyult többek számára is, és bár szerdán a Sopron meglehetősen simán nyert a Gabányiban, azért a sportorvosi igazolása körüli bonyodalmak miatt pályára nem lép Smith hiánya eléggé megzavarta a hazaiakat. A MAFC egyébként Rashad Anderson öt meccsel ezelőtti érkezése óta valóssággal megtáltosodott, háromszor is győztesen hagyta el a parketett, jelentős mértékben a már említett Andersonnak köszönhetően, aki több, mint 23 pontot átlagolt ezeken a találkozókon.

Ami minket illet, a ZTE ellen végre kijöttünk a gödörből, és nem csak a végeredményt tekintve, mert helyenként már a játékunk is emlékeztetett a korábban látottakra, mikor még magabiztosan vezettük a tabellát. Az utóbbi időben önmagát nem nagyon találó Eilingsfeld Jánosba is új élet költözött, és bár még nem minden szituban jöttel össze úgy a dolgai, mint korábban, végre a régi "Johnny-t" láthattuk a pályán. Rá (és mindenki másra) ezúttal is nagy szükség lesz, egy magabiztos győzelemmel jó alaphangot adhatnánk a középszakasznak.

Ősszel egy végtelenül sima meccsen, minden negyedet legalább hat ponttal nyerve győztünk 112-76-re úgy, hogy a csapatból nyolcan is eljutottak legalább 8 pontig. Közülük is kiemelkedett Eilingsfeld Jani, aki 21 pontot és 9 pattanót tett be a közösbe:

{youtube}8wTK54aA2Kc|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Utolsó forduló jön, ilyenkor sok kiscsapat hajtott már végre nagy tettet. A Paksnak az a fontos, hogy minél előrébb végezzen, akár az első helyen, számunkra pedig hogy tovább nyújtsuk a távolságot köztünk és az utolsó két helyezett között. Kiélezett mérkőzést szeretnénk játszani. Az ASE nagyon erős csapat, akár két egyforma erősségű ötöst is pályára tud küldeni. Erős belső pozíciós játékosokkal rendelkeznek, az ő kikapcsolásuk lesz a legnagyobb feladatunk. Lakits András felépült, betegeink meggyógyultak, mindenki hadra fogható.

Schmidt Béla: A héten a Zalaegerszeg ellen sikerült véget vetni kudarc-sorozatunknak, így stabilizáltuk pozíciónkat. Ahhoz, hogy ezt megtartsuk, mindenféleképpen nyernünk kell a MAFC ellen. Tudjuk, hogy sokat erősödtek és javuló tendenciát, játékot mutatnak, ezért nem is számíthatunk könnyű találkozóra. Szerencsére volt időnk felkészülni belőlük. Sérültünk nincs, optimistán várom a mérkőzést. Az biztos, hogy nem lesz elég csak kimenni a pályára, sokat kell tenni a sikerért.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%