A Falco nyerte a szerdai rangadót

2021.02.04, 11:18 Kosárlabda
A vasiak tudtak először nyerni a Gesztenyés úton ebben a szezonban.

Atomerőmű SE – Falco KC

68 – 77

(21-15, 14-18, 17-21, 16-23)

 

A mérkőzés első pontjait Kevin Capers egy kinti dobásból szerezte, majd a pontgyártást Justin Jackson és Eilingsfeld János folytatták. A másik oldalon Váradi Benedek hárompontosa talált célba, 7-3-mal nyitottunk. Valerio-Bodon Vincent irgalmatlan nagy zsákolása és Jaysean Paige tempója után már 14-6 volt az állás, remekül kezdtünk.

A második negyedben felébredt a Falco és fel tudott zárkózni, majd az utolsó percben át is vették a vezetést egy gyorsindítást követően, azonban a sípszó előtt Valerio-Bodon Vincent egy dudaszós triplával állította be a félidei eredményt. Az első félidőben a vendégek 34.3%-kal találtak be, mi 41.9%-os pontosággal dobtuk a kosarakat. (35-33)

Nagy tűzzel indítottuk a harmadik etapot is, Eilingsfeld triplája adta meg a kezdő löketet a negyedhez, a Falco pedig 5 pontos hátránynál kérte ki az időt. Az időkérés után ismét Eilingsfeld volt eredményes, 12 pontnál járt a válogatott játékosunk. Két perccel a harmadik 10 perc vége előtt ismét átvette a vezetést a Falco, Barac a festékben volt eredményes, majd percekkel később egy hárompontost is értékesített. (52-54)

Elkaptuk a fonalat a negyedik negyed elején, Jackson két triplát is értékesített, majd Jaysean Paige is eredményes volt a sarokból, szoros végjáték elé nézhettünk. Az időkérést követően Barac triplája, Benke faulttal együtt szerzett kétpontosa és Perl tempója után ismét a vendégeknél volt az előny. (63-66) Keller ziccere tovább növelte a vasiak előnyét, ekkor kért időt Dzunic mester.  (65-72) Végül extra erőket tudtak megmozgósítani Kellerék és behúzták a meccset, ezzel a hazai pályás veretlenségünk megszakadt.

 

Dzunic Branislav: Gratulálok a Falconak. Nagyon harcoltunk, a fáradtság eredménye az, hogy a negyedik negyedben sok hibával játszottunk, sok rossz döntést hoztunk, nem járattuk a labdát, a Falco olyan csapat, amelyik megbünteti az ilyen fajta támadójátékot.

Eilingsfeld János: Gratulálok a Falconak a győzelemhez. Három negyeden keresztül jól védekeztünk, sok pontot kaptunk az utolsó etapban, rosszak voltak a besegítések és támadásban is sok hiba volt, a kulcsszituációkban viszont nem tudtunk betalálni, ők igen, megyünk tovább szombaton nyerni kell a Sopron ellen.

Gasper Okorn: Büszke vagyok arra, hogy a Paksot az ASE Csarnokban pályán vertük meg, általában a vendég csapatok nem ilyen eredménnyel távoznak innen. Túléltük az első három negyedet, a végére pedig több energiát és erőt tudunk belevinni a mérkőzésbe. A Paks nagyon jó csapat, a lepattanókkal voltak problémáink, de végül be tudtuk húzni a mérkőzést.

Keller Ákos: Sajnos nem úgy sikerült kezdenünk, ahogyan terveztük, kicsit álmosak voltunk, de a félidő végére felzárkóztunk. A második félidőben a mi akaratunk érvényesült, a mi ritmusunkat tudtuk játszani, a negyedik negyedben szinte végig tudtunk vezetni, ha nem lettek volna extra kosarak a Pakstól akkor végig tudtunk volna vezetni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%