A DEAC nem okozott meglepetést

2020.12.19, 20:23 Kosárlabda
Megvan a kilencedik győzelmünk is.

Atomerőmű SE – DEAC
89 – 73
(20-23, 30-12, 21-21, 18-17)

Jackson ütötte el a labdát a feldobásnál, gyors kosárral kezdtük az első negyedet, Kevin Capers volt eredményes egy közeli dobásból. Ezt követően Tóth Ádám faulttal együtt dobta be a gyorsindításos ziccert. Jó iramban indult a találkozó, fej-fej mellett haladt mindkét együttes, kisebb hibák voltak mindkét oldalon, az utolsó fél percet 20-23-as állással kezdtük meg. A lepattanócsatát 10-6-ra veszítettük el az első 10 percben, de a támadásaink sokkal eredményesebbek voltak, mint az előző fordulóban az Alba Fehérvár ellen. (20-23)

Vincent büntetőjével indult a második etap, majd Ian Baker is betalált miután Kis Raul egy blokkolással állította meg a DEAC támadását. Vincent tette fel az i-re a pontot, 5-0-ás kezdés után kért időt Kovács Adrián. Két és fél perces kosárcsend után a vendégeknél Molnár Dániel talált be, folytatódott a DEAC felzárkózása. A negyed végéhez közeledve a kemény védekezésünk és a pontos dobásaink meghozták a gyümölcsöt, 9 pontos előnyre tettünk szert. (41-32) Tóth Ádám büntetője után nem zárt vissza a DEAC, Capers indult meg az oldalvonalnál és Shepard egészpályás passzát követően egy könnyű ziccerrel állította be a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét. (46-33) Végül a félidőre 50-35-ös állással mehettünk, ebben az etapban mindössze 12 pontot kaptunk.

Guyton és Tóth Ádám sikeres hárompontosaival kezdődött a harmadik felvonás, de a második negyedben szerzett előnyünket tartani tudtuk. Shepard az utolsó másodpercben egy triplával állította be a harmadik negyed végeredményét: 71-56.

Az utolsó felvonást jobban kezdték a vendégek, a negyed felénél Drenovac hármasával már csak 10 pont volt a két csapat között, de a DEAC elfáradt a végére. Ezt a rangadót 89-73-ra nyertük meg, megőrizve a veretlenségünket hazai pályán.

 

Dzunic Branislav: Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, a döntő időszak a második negyed volt, amikor el tudtunk húzni, utána sikerült tartani az eredményt. Kihasználtuk az időt a felkészülésre, frissebbek voltunk és örülök annak, hogy sok gyorsindításos kosár született. Nem volt rajtunk nagy nyomás, mindenképpen szerettünk volna nyerni. Voltak egyéni megoldásaink is, de csapat szinten teljesítettünk jól.

Kevin Capers: Miután kikaptunk az Albától volt egy hetünk a mérkőzésre felkészülni, ezt remekül sikerült kihasználni és úgy gondolom, hogy a befektetett munka megtérült a mai meccsen.

Kovács Adrián: Gratulálok a Paksnak, fegyelmezetlenek voltunk, amiben a Paks erős abban asszisztáltunk nekik. A festékből és a gyorsindításokból kaptunk rengeteg pontot, pedig ezekre kifejezetten készültünk, hiszen tudtuk, hogy a Paks veszélyes. Meg kell próbálnunk kijavítani a hibáinkat.

Djordje Drenovac: Gratulálok a Paksnak, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, sok gyorsindításra adtunk lehetőségek a hazai csapatnak, ami a Paks egyik legnagyobb fegyvere. Nem sikerült a házifeladatot teljesíteni.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%