Újabb bravúr a Street Boys-tól

2013.03.18, 15:40 Kosárlabda


 

Space Jam – Ankle City
51-39

 

A Space Jam számára volt fontosabb a mérkőzés, hiszen vereség esetén a 4. helyre csúsztak volna a tabellán. Az Ankle City viszont bebetonozta magát a 7. helyre.
A fentieknek megfelelően, nagy vehemenciával kezdett a Space, akik már az első negyedben komoly előnyt harcoltak ki (16-5). A folytatásban kicsit kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de félidőre így is tovább nőt a felek közti különbség.
A fordulás után éledezni kezdtek a City-s fiúk, és csökkentették hátrányukat, de a záró negyedre elfogyott a puskapor, így a Space Jam nyerte az összecsapást, és ezzel dobogós helyen végzett az alapszakaszban.


 

Vak Baglyok – Ultra Violák
40-37

 

A két sereghajtó csatája, szintén a helyezésekről szólt. Mindkét oldalon tudták, aki megnyeri a mérkőzést, az megelőzi a másikat.

Az Ultrák kezdték jobban a találkozót, pillanatok alatt elhúztak 5-0-ra, de ez az előny hamar szertefoszlott, mert az éledező Baglyok is csatába szálltak. Egészen a második negyed derekáig nem történt komolyabb változás, ekkor azonban megint a Violáknak jött ki jobban a lépés, és 9 pontra el is tudtak lépni ellenfelüktől. Viszont a „hazaiak” sem adták fel, így ebből a 9 egységből, a félidőre már csak 4 maradt a két rivális közt.

A térfélcserét követően, ha lehet még nagyobb lett a küzdelem, ami inkább a hibákban, mint pontokban volt mérhető. Az adok-kapokból a Baglyok-nak sikerült jobban kijönni, akik egyenlítésig jutottak, de a vezetést ebben a negyedben még nem sikerült átvenni.

Nem úgy a záró játékrészben! 5 gyorsan bekapott pont után már az Ultráknak kellett kapaszkodniuk, de a rossz büntetőzésnek köszönhetően, csak egyenlítésre futotta. Az utolsó perceket is a Vak Baglyok bírta jobban idegekkel, akik ha nehezen is, de megszerezték a hőn áhított győzelmet, és ezzel elmozdultak az utolsó helyről.


 

Street Boys – Face Kings
51-38

 

A mérkőzés előtt mindkét együttes azonos mutatóval állt a tabella 5-6. helyén, mégis az előző évek párharcai a Face Kings győzelmét vetítették előre.

Mindkét oldalon, sok hibával indult a találkozó, de ellépni senki nem tudott a másiktól egészen az első negyed hajrájáig. Ekkor a Street-nek jött ki jobban a lépés, így 4 pontos előnnyel zárhatták az első szakaszt. A folytatásban is a Boys diktálta a tempót, akik már 11 ponttal is vezettek, de a Face-nek a félidőre sikerült kicsit közelebb lopakodnia (22-15).

A második félidőben tovább folytatódott a „hazai” dominancia, a narancs mezesek ihletett formában játszottak, míg a Kings-nél nem akart sikerülni semmi, így állandósult a 10 pont feletti különbség. A záró negyedben ugyan kicsit szorosabbá vált a játék, de a Face Kings már nem tudott 10-en belülre kerülni, így a Street Boys meglepetésre megnyerte az összecsapást és ezzel megelőzte ellenfelét a tabellán!


 

A héten az Old Boys – Street Boys és a Face Kings – Ultra Violák mérkőzésekkel zárul a Városi Bajnokság alapszakasza, de a tabella várhatóan nem fog már változni, hiszen csak az Ultra Violák tudnának előrelépni, de ehhez nyerniük kellene.

 

A mérkőzések statisztikáit megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program címen!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%