Tanulságos felkészülési kadet torna

2011.10.11, 09:18 Kosárlabda
A hétvégén vasárnap kadet felkészülési tornát rendezett az ASE fiú kosárlabda szakosztálya.

 

Eredetileg szeptember végén lett volna, de mivel a Szövetség már bajnoki fordulót írt ki erre az időpontra a torna most került lebonyolításra. Az ellenfelek a PVSE-PVSK „A” és az Albacomp csapatai voltak , ill. a PVSE-PVSK „B” csapata is eljött hozzánk egy mérkőzésre, hogy a 97/98 –as csapatnak is tudjunk játéklehetőséget adni.
A PVSE-PVSK „A” 96-os és egy 97-es a „B” 97-es, míg az Albacomp zömmel 97–es születésű kadet csapattal állt fel.
Nálunk sajnos Papp Márknak térdproblémák, Sánta Bálintnak kézsérülés miatt kellett kihagynia a hétvégét és a 98-as serdülő csapatnak is bajnoki fordulója volt így, Gulyás Milán és Lenger Levente nem tudott játszani. Antóni Csanád csak az első mérkőzésen kapott lehetőséget, mert a fő cél az volt, hogy a többiek tudják megmutatni mire képesek és kapjanak megfelelő játékidőt és terhelést. Szappanos Tamás és Szemes Mihály az első két mérkőzésen szerepelt, az Alba ellen nem.

 

Atomerőmű SE – PVSE-PVSK
106:80
(29:14, 22:21, 23:20, 32:25)
ASE: Antóni 39, Sterczer 13, Szappanos 12, Meixner 8, Fazekas 4
Cs.: Miholics 21 , Villányi 5 , Veisz 2,  Szemes 1,

 

Remekül kezdtük az első negyedet a még alvó ellenféllel szemben, hiszen agresszív védekezéssel 24:2 – re vezettünk és ez megadta az alaphangot. Aztán 4-5, eladott labda és némi figyelmetlenség azt eredményezte, hogy a vendégcsapat 10 pontot dobjon zsinórban és magához térjen. Innen kezdve kiegyenlített lett a játék, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Sajnos az add és fuss, ill. add és zárj el játék (kenguru szint és serdülő) még sok játékosunknak okoz problémát.

 

Atomerőmű SE „B” – PVSE-PVSK „B”
66:67
(26:17, 8:18, 14:13, 18:19)
ASE.: Veisz 22, Gombos 14 , Szappanos 14, Szemes 4, Pulya 4
Cs.: Bacs 3,Oláh 2, Molnár

 

Most is jól kezdtünk és magabiztosan vezettünk. A csapatjáték nem igazán volt jellemző egyéni megoldásokat erőltettünk némileg sikeresen. Aztán a második negyedben ez már kevésbé ment és át kellett volna állni a némileg már gyakorolt csapatjátékra (figurák nélkül) és ez nagyon nem ment. Alapvető technikai és taktikai (add és fuss, elszakadás, megállás, sarkazás, passzolás, labdaátvétel mozgásból stb.) hibák jellemezték a játékunkat és ezért a második félidőben leütés nélkül játszottunk. Ez a harmadik negyedben majdnem teljes összeomlást okozott, nem ízlett csapatunknak, többen kínlódtak a pályán és továbbra is rengeteget hibáztak, főleg a labdanélküli helyezkedésben és passzolásban. Aztán 10 perc sokkhatás után kiderült így is lehet játszani és lehet mozogni, némileg alkalmazkodtunk a feladathoz és az utolsó negyed közepén átvettük a vezetést 10-12 ponttal! Mivel továbbra sem engedtük a labdapumpálást, ill. leütést az utolsó percek figyelmetlenségei és eladott labdái miatt sajnos vereséget szenvedtünk, bár 12 másodperccel a vége előtt nálunk volt a labda a támadó térfélen. Sikerült elkapkodni a támadást és 4 másodperccel a vége előtt eladni a labdát, amiből az ellenfél ziccert dobott a díszkíséretünkkel és megnyerte a találkozót. Kiderült milyen sok technikai, dinamikai, figyelmi problémánk van. A védekezésünk is csak helyenként volt elfogadható. Némi gyógyírt Gombos Ádám és Szappanos Tamás a mezőnyből is kiemelkedő teljesítménye jelentett.

 

Albacomp – PVSE-PVSK „A”
94 : 64
(40:18,15:13, 21:17,18:16)

 

A pécsiek az első negyedet végig kapkodták (18 :40) az erőteljes egészpályás letámadás ellen, majd a második negyedtől némileg rendezték a sorokat és kiegyenlített mérkőzést játszottak.

 

Az utolsó mérkőzés előtt, mi is megbeszéltük mit is kellene játszani a letámadás ellen. SAJNOS HIÁBA. Képtelenek voltunk megfelelő ütemben, megfelelő helyre mozogni és mozgatni a labdát,  a 16 eladott labdánkból a 97-es második mérkőzésén is agresszíven játszó és jól csapdázó ellenfél folyamatosan leziccereztek bennünket és a 4:32-es állásra kezdő ötösünk (Igaz Antóni és Papp nélkül) nem lehetett büszke, SŐT!!!

A cseresor a második negyedben túlteljesítette az elvárásokat és viszonylag megfelelően játszott. A második félidőre megváltozott a játék képe, már némileg jobban vittük fel a labdát (de csak némileg) és védekezésváltásunkat követően kiderült ellenfelünk még nem igazán tud zóna ellen játszani és ez főleg az utolsó negyedben mutatkozott meg. Így 44:33-ra megnyertük a második félidőt és ez arra volt elég, hogy ne szenvedjünk megalázó vereséget és némileg visszatérjen a tartásunk és az önbizalmunk, amit az edzésen keményebb munkával kellene megszerezni! Sajnos az is látszik a tavaly még serdülőben játszó játékosoknak néhány kivétellel a korosztályváltással járó nagyobb irammal és egyéb követelményekkel még nem sikerült igazán megbarátkozni.

 

Atomerőmű SE – Albacomp
60 : 89
(4:32, 12:24, 20:23, 24:10)
ASE: Sterczer 15, Villányi 8, Meixner 8, Fazekas 4, Miholics
Cs.: Gombos 10, Veisz 5, Molnár 4, Bacs 2, Pulya 2, Oláh 2

 

A felkészülési tornát így az Albacomp nyerte az ASE és a PVSE-PVSK előtt.

 

Edző: Nagy Gábor


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%