Régiós edzőtábor Baján

2013.12.05, 05:18 Judo


 

A paksi fiatal judosok a hétvégét a Sugó parton töltötték. Az ifjúsági táborban helyezkedtünk el és minden erőnkkel az edzésekre koncentráltunk.

Szombat reggel 9 órakor övvizsgával nyitott a tábor. Itt a felkészültségükről adhattak számot az eggyel magasabb övfokozatra ácsingózók. A sikeres vizsgát rövid ebéd követte, majd egy kis pihenő után ismét a judoteremben találtuk magunkat. 150 judoka a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetségből közös edzésre gyűlt össze (szépen megtöltöttük a termet). Andrási Barna irányításával kezdődött a bemelegítés, ami hamar átment koordinációfejlesztő gyakorlatok sorozatába. Több csoportban igen változatos feladatsorokat végeztek a gyerekek a régiós edzők irányításával. A következő blokkban erőfelmérés és sor- és váltóversenyek következtek. A stopperóra hamar megmutatta, hogy ki a legerősebb, ki függeszkedik a legjobban vagy kinek a kezében mozog otthonosan az ugrókötél. A másik csapat addig a sorversenyeken különböző tréfás, izgalmas, de a judohoz kapcsolódó feladatokkal múlatta az időt. Egy rövid pihenő után Braun Ákos technikáit csodálhattuk meg versenyhelyzetben először a kivetítőn majd kedvenc technikáit megmutatta és segített a gyakorlásban is a gyerekeknek. Jó hangulatú kérdezz-felelekkel zárta az edzést.

A szokásoknak megfelelően a régió az országos bajnokságokon érmes helyezést elért versenyzőket egy „régiós válogatott” pólóval jutalmazta meg, amit közös fotózás követett.

A vacsora a gyerekeknek is közösen zajlott és a felnőtteknek is. Még tartott a gyerekek vacsorája, addig a bajaiak halászléfőzésre invitálták az edzői kart. A nagy hidegben még védőitallal is készültek. A kész halászlét a szekszárdi vörösbor tette még emlékezetesebbé, majd véget nem érő edzői „konferencia” következett. Innen már csak egy ugrás volt, hogy a hideg, ködös reggelen a gyerekek a Petőfi szigeten máris fussanak. A délelőtti edzést Nagysolymosi Tibor régiós edző tartotta, ahol technikatanulás és gyakorlás mellett a küzdelem is szerepet kapott.

Gyorsan elröppent a hétvége, élményekkel gazdagabban készülhetünk a Mikulás Kupára, amit december 7-én a Bezerédj Általános Iskola torna termében rendezünk 9 órai kezdettel.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%