Rangadót nyert az Alibi

2013.02.25, 17:34 Kosárlabda


 

Az elmúlt héten három mérkőzéssel folytatódtak a Városi Bajnokság küzdelmei!

Face Kings – Alibi KC
54-62

 

A játékhét rangadóján, a harmadik helyért küzdő Face Kings csatázott, a már biztos második Alibi KC-val.

Az Alibi már az első negyedben megmutatta, hogy miért is áll a tabella előkelő helyén. Míg rendre eredményesen zárták a támadásaikat, addig saját palánkjuk alatt ellentmondást nem tűrően védekeztek, így hamar 10 pontos előnyhöz jutottak. A Face a negyed végére kezdett ébredezni, de ekkor még csak az eredmény kozmetikázására futotta erejükből. Az igazi feltámadást a második etap hozta, ekkor előbb felzárkóztak ellenfelükre, majd egy 12-2-es rohammal át is vették a vezetést.

Azonban a Kings lendülete a térfélcserével megtört. Ekkorra újra az Alibi-s fiúk vették kezükbe az irányítást, és ismét meglógtak ellenfelüktől. Innen már nem volt visszaút, bár a „hazaiak” még próbáltak kapaszkodni, a túloldalon mindig volt valaki aki betalált, így az Alibi újabb megérdemelt győzelmet aratott.


 

Space Jam – Street Boys
62-52

 

A Space Jam visszavágásra készült, hiszen az első körben nagyarányú, 22 pontos vereségbe szaladt a Street Boys ellen. Ennek megfelelően indult a mérkőzés is. Míg a Space szinte mindenhonnan kosarat szerzett, addig ellenfele csak szenvedett, így az első 10 perc végére máris 9 pontos előnyben voltak a „vendéglátók”. A második negyedben kezdett ébredezni a Boys. Ahogy sikerült szigorítani a védelmen, úgy kezdett csökkenni a különbség is, és a félidőre szinte el is tűnt a felek közti különbség (30-27).

A fordulás viszont ismét fordulatot hozott. A Street-nél elkezdtek akadozni a támadások, és csak elvétve sikerült kiszenvedni egy-egy kosarat, míg a Jam könnyedén gyűjtögette a pontokat és újra vastagon nyerték a negyedet. A záró felvonás már nem hozott különösebb változást. Bár a Street Boys próbált kapaszkodni, de ekkor már késő volt. A Space Jam rutinosan tartotta a különbséget és visszavágott az őszi fiaskóért.


 

Judoplasztika – Ankle City
38-47

 

Izgalmas összecsapást hozott a játékhét utolsó mérkőzése. A tabella alapján a Judo volt a találkozó esélyese, de erről a City láthatóan nem vett tudomást. Már az első negyed is kiélezett csatát hozott, ahol egyik fél sem tudott elszakadni a másiktól, és ez a küzdelem a folytatásban sem változott. Felváltva vezettek a csapatok, de jelentős előnyt senkinek sem sikerült kiharcolnia.

A második félidő csak abban jelentett változást, hogy az eddig kiegyenlített játékban, az Ankle-nek sikerült 5 ponttal meglógnia ellenfelétől. Viszont a Judo sem akart lemaradni, így a mérkőzés, üldözéses versennyé alakult át. Újra felváltva estek a kosarak, de a City előnye nem akart fogyni, és a záró negyed közepén egy 6-0-s „rohanás” végleg a javukra fordította a meccset.


 

A hét legponterősebb játékosa, a hét legizgalmasabb mérkőzéséből került ki. Ez a játékos az Ankle City-ben játszó Tumpek Imre (26/3) lett.

A mérkőzések statisztikáit megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program címen!

 



ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%