Ötösbe kapcsolva

2019.02.01, 09:33 Kajak-kenu
Pupp Noémi világbajnokként zárta az ifjúsági korosztályt, az érettségi után válaszút elé érkezett: kajak vagy nem kajak. Ő az első mellett döntött, második szezonját tölti olimpiai bajnokokkal egy csapatban, és szépen közeledik a tokiói öt karikához az ASE 21 éves sportolója.

  • Második szezonodat töltöd Budapesten, Csipes Ferenc irányításával. Hogy érzed magad felnőtt élsportolóként?
  • Jól érzem magam, köszönöm szépen, bár felnőttnek és élsportolónak se gondolom magam. Kisgyerek vagyok még a többiekhez képest, mindenféle tekintetben, de próbálok felnőni a feladathoz.

 

  • Milyen újdonságokat hozott az új környezet? Miben tudtál előrelépni?
  • Kezdem megszokni, hogy elkerültem Paksról, de az elején tényleg nagyon nehéz volt. Meg kellett szokni, hogy máshol, másik csapattal és új edzővel készülök, de mára teljesen összekovácsolódott a csapatunk. Sokat járunk edzőtáborokba, például Dunavarsányba, illetve tavaly egész szezonban, májustól augusztusig Szolnokon voltunk. Újdonság az is, hogy intenzívebbek az edzések, mint Pakson, sokat erősödtem, de futásban és úszásban is jobbak az eredményeim.

  • Hogy néz ki egy januári edzéshetetek? Milyen a csapat?
  • Heti kétszer úszunk, háromszor futunk, de ezt néha felváltja egy evezős ergo edzés, kondi pedig minden nap van. Idén télen elkezdtünk heti egyszer gyógytornázni, ne próbáljátok ki otthon címszó alatt, mert látszólag könnyűek a gyakorlatok, mégis megizzasztják az embert. Nagyon jó a csapat, senkit nem hátráltatott sérülés vagy komolyabb betegség. Hatan vagyunk, így kölcsönösen tudjuk húzni egymást az edzéseken. Valaki úszásban, valaki futásban vagy kondiban jobb, úgyhogy mindenki kiveszi a részét. Az is ritka, hogy egy lány csapat ilyen jól kijön egymással, így tényleg minden adott a sikeres felkészüléshez.

 

  • Szintet léptél, 2018ban a felnőttek között az Eb-n 1000 párosban, akárcsak 500 egyesben a junior Eb-n bronzot szereztél, végül 5 országos bajnoki arannyal zártad az évet. Tavaly januárban aláírtad volna ezeket az eredményeket?
  • A 2017es év után biztosan. Bár az U23-as világbajnokság volt a cél, nem bánom, hogy így alakult. Sokat fejlődtem, erősebb lettem, javult a technikám, ezért gyorsabb is voltam. Sokat versenyeztem a felnőtt mezőnyben, jó eredményekkel, de látom, hogy lehet és kell is még fejlődni. Az 5 OB arany nagy része csapatmunka volt, de azt hiszem élveztük. Nagyon örültem az 500 egyes bronznak is, mert az azt mutatta, hogy tudtam javulni a szezon végére is.

 

  • Ebben a szezonban mire helyezed a hangsúlyt?
  • Idén is az egyesen lesz a hangsúly, ez az alapja a jó párosnak vagy négyesnek. Fejlődni szeretnék, és akkor remélem nem lesz gond.

 

  • Hol edzetek, hol laksz a fővárosban? Szabadidődben miket csinálsz?
  • Az edzések nagy része az Hajógyáriszigeten van a Honvéd kajak-kenu telepen, csak úszni járunk a központba. A téli időszakban a telepen lakom, így legalább nem kell messzire utaznom az edzésekre. Márciustól augusztusig pedig folyamatosan edzőtáborokban vagyunk. Március elején utazunk Dél-Afrikába, utána Varsányban majd Szolnokon készülünk. Amikor van szabadidőm, akkor olvasni szeretek, illetve filmet vagy sorozatot nézni.

 

  • Az iskolával hogy állsz?
  • Jelenleg nem járok iskolába, ki akartam próbálni, hogy milyen, amikor csak a kajakozással foglalkozom, de idén szeretnék jelentkezni egyetemre.

ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%