Most már hozzuk el!

2016.05.23, 19:46 Kosárlabda
Az első meccs nagyon nem jött össze, de a Gesztenyés út továbbra is erős várnak bizonyult. Kedden megint nekifutunk, ezúttal - az M4 Sport jóvoltából - országos nyilvánosság előtt próbájuk a magunk javára fordítani a párharc állását. Ha olyan harcosan játszunk, mint szombaton, sikerülhet is!

 

Elődöntő - 3. mérkőzés
TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
Székesfehérvár, 2016.05.24. 20:15

Várható kezdőcsapatok

Alba: Cherry - Myles - Spurlock - Pearson - Lóránt

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Vérszagra gyűlt az éji vad, az első meccs sikerén felbuzdulva Pakson is vérengzésre készült az Alba. A gálaelőadás végül érdeklődés hiányában elmaradt, a paksi közönség ugyanis inkább a "Gesztenyés úton nincs ellenfelünk" című előadásra volt kíváncsi. A csapat pedig igyekezett kiszolgálni a közönséget, és bár a Dzunic-legénység a várakozásoknak megfelelően szívós ellenfélnek bizonyult, végük a harcos mentalitás, és a fegyelmezett védekezés meghozta eredményét. Az állás 1-1, minden kezdődik elölről.

Azaz ugyanott vagyunk, ahol egy héttel ezelőtt, nyerni kéne Fehérváron. Negyedszer futunk neki idén a feladatnak, eddig mindössze egy hosszabbításra futotta erőnkből, most már jó lenne be is húzni egy mérkőzést a Gáz utcában. A sikerhez pedig minden adott, hiszen csak le kell másolni a szombati receptet, megfogni a fehérvári gyorsindításokat és megakadályozni, hogy átrobogjon rajtunk a Pearson által vezetett kék-fehér gyorsvonat. Az ugyanis egyértelműen látszik, hogy ha belemegyünk a rohanós játékba, abból nem fogunk jól kijönni, az Alba kiváló fizikumú légiósai ugyanis olyankor érzik csak igazán elemükben magukat. Ellenben öt-öt ellen, felállt védelemmel szemben támadást szőni már nem tartozik az erősségeik közé, legalábbis azon a téren felvesszük velük a versenyt. Kezdésnek már az is elég lenne, ha egy negyed után nem dőlne el a találkozó, mint a legutóbbi két alkalommal. Fárasztó ugyanis egyfolytában rohanni az eredmény után, sokkal élhetőbb helyzet lenne egál körüli meccset játszani, melyen a második meccshez hasonlóan  a végjátékban, az idegek csatájában dőlnek el a dolgok. Az ilyen meccsekből eddig jól jöttünk ki idén, adjunk hát egy esélyt magunknak, és próbáljuk meg most is.

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Dzunic Branislav, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Természetesen meg szeretnénk nyerni a harmadik meccset. Továbbra is úgy gondolom, közel egyforma csapatok küzdenek, most nekünk kell kijavítanunk a legutóbbi vereséget. Több energiával és kevesebb hibával kell játszanunk, mint Pakson. Ritmustalanul játszottunk, ha jól támadtunk, nem jól védekeztünk és fordítva. Nem találtuk meg a kellő egyensúlyt a játékban. Nem voltunk rosszak, de elég jók sem azon a mérkőzésen a győzelemhez. A sérültjeink szerencsére javulnak, nem tudom, még, mennyit vállalhat, de Jerrell Wright is ott lesz a keretben a harmadik meccsen.

Schmidt Béla: Kemény mérkőzésen sikerült egyenlítenünk, amit célul kitűztünk, azt legutóbb sikerült megvalósítanunk. Koncentráltan játszottunk, jól védekeztünk – ugyanezen az úton kell haladnunk tovább, hogy végre idegenben is meccsben maradjunk és aztán esetleg meg is tudjuk nyerni. Egyéni játékkal, fegyelmezetlenségekkel nem juthatunk el odáig, csapatként fejlődtünk a második meccsre is. Ugyanez lesz a dolgunk most is. Meg kell akadályozni az Alba gyors játékát, ha kell, beütni a taktikai faultokat. Látótávolságon belül kell maradnunk végig. A zónánk jobban működött a második találkozón, de még vannak problémáink. A határainkat feszegetjük, de muszáj megpróbálnunk folyamatosan jól teljesíteni egy mérkőzésen. Szerencsére mindenki egészséges és ott lehet a pályán kedden.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%