Mindhárman éremért harcoltak

2022.06.13, 08:46 Judo
Az Olimpiai Sportpark Győrött állandó helyszíne az idei korosztályos diákolimpiáknak. Nem volt ez másként az ifjúsági korosztály esetében sem, és három paksi indulónk közül mindannyian a bronzérem kapujába jutottak a megmérettetésen.

Tóth Barna és Andorka Kende meg is szerezték az érmet, Jakab Barna pedig ötödikként zárt.

Jakab Barni vereséggel kezdett az 55 kilogrammos súlycsoportban, de a vigaszágon két szép taktikus győzelemmel eljutott a bronzmeccsig. Ott sajnos vazari hátrányba került, amit nem tudott ledolgozni a meccs végéig.

Tóth Barna a 66 kilósok között nagyon lehengerlően kezdett és három ippon győzelemmel jutott be a legjobb négy közé. Az elődöntőben ezúttal MTK-s ellenfele bizonyult jobbnak és leszorítással győzött a paksi judós ellen. Barna a bronztalálkozóra remekül felszívta magát és végig kézben tartva a meccset végül egy balra belső combdobással vetett véget a mérkőzésnek. Ezzel az országos bajnoki bronz mellé a diákolimpián is dobogóra léphetett.

Az ezen a napon legnagyobb súlyú paksi indulónk Andorka Kende nagy lendülettel vetette magát a küzdelmekbe a 81 kilogrammos súlycsoportban. Szép ippon győzelme után egy vazari vereség következett a későbbi győztes kecskeméti judóstól, ám Jakab Barnihoz hasonlóan ő is ragyogó ipponokkal menetelt el a harmadik helyért folyó meccsig. Lendülete nem fogyott el ott sem, és kiélezett csatában végül földharcban, leszorítással tett pontot a találkozó végére és szerezte meg az újabb paksi diákolimpiai bronzérmet.

Gratulálunk judósainkank!

 

Verseny neve: Ifjúsági Diákolimpia

Verseny helye: Győr

Verseny ideje: 2022.06.11.

 

Paksiak eredményei:

V. hely Jakab Barna -55 kg

III. hely Tóth Barna -66 kg

III. hely Andorka Kende -81 kg


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%