Körte minél több meccset szeretne nyerni

2011.09.30, 09:27 Kosárlabda
"...nem is emlékszem, hogy játszottam e valaha ilyen jó szellemű csapatban..."

 

Körtélyesi Gergely harmadik szezonját kezdi idén meg nálunk a piros-kékeknél. A tavalyelőtti szezonban egy térdműtét hátráltatta a munkában, de tavaly a bajnokság vége felé már kiegyenlített volt a játéka. Pakson Körte nagyon népszerű a szurkolók között, ezért is kapta most ő a legtöbb szavazatott.

 

- Sopronban kezdtél el kosárlabdázni és minden korosztályban, amiben indultál Magyar Bajnok lettél. Viszonylag fiatalon kerültél fel az első osztályba, ahol stabil tagja voltál a csapatnak. Hogyan emlékszel vissza a Sopronban eltöltőt időkre?

- Elég nehéz időszak volt, ahogy mondtad már korán a felnőtt csapatban (játszottam), nehéz volt hozzászoknom ahhoz, hogy kevés időt tölthettem a pályán, már amikor játszottam. Hozzáteszem a mai napig nehezen viselem, persze már nem vagyok gyerek tisztában vagyok a képességeimmel, és persze azzal is, hogy mikor megy a játék és mikor nem! Visszatérve Sopronra, nagyon szerettem otthon játszani! Úgy gondolok arra az időszakra, hogy ha nem mentem volna keresztül azokon a dolgokon, amikor még fiatal voltam, akkor most más ember lennék. Értem ezt az alatt, hogy pl: megtanultam, értékelni az életemet, örülni apró dolgoknak stb...
7 évesen kezdtem el kosarazni, majd általános 5. osztályban átkerültem a Deák Téri állt iskolába, ahol az én korosztályom elitje kosarazott abban az időben. Innen már nem volt megállás, Budapest bajnokságok, korosztályos bajnokik, diákolimpiák, nagyon sok kupákat, érmeket nyertünk abban az időben!! Mára abból a csapatból nem sokan maradtak, akik kosárlabdáznak akár csak hobby szinten is! Változnak az idők!! Majd e sok siker után kerültem fel a felnőttekhez, ami persze más világ volt számomra. Majd négy évvel ezelőtt, végre oda kerültem a tűz közelébe, és újra azt éreztem magamban, hogy érdemes volt minden, amit megtettem azért, hogy én ott legyek. Persze jöttek is az eredmények (Sajnos nem Club szinten). Mert még a mai napig is, Sopron egy kis csapatnak számít, és nem tudtunk odaérni igazán sehova! A legjobb eredményünk a 8.hely volt, de ez tényleg nagy volt, mert akkor tájt tíz éve nem volt 8-ban a Sopron. Emlékszem mennyire örültünk neki!! De visszatérve rám, nagyon jó helyem volt a csapatban, és jól érzetem magam!! Majd szezon végén úgy döntöttem, eljövök, ennek különböző okai voltak, de talán a leglényegesebb az az, hogy szerettem volna kipróbálni magam egy másik csapatban, nekem ez elég nagy kihívásnak számított akkor, de örülök, hogy így döntöttem és egy percre sem bántam meg! Pedig nem úgy alakult, ahogy elterveztem, de mégis nagyon sokat tanultam mindenből!


- Sopron után jöttél hozzánk, az Atomerőmű Sportegyesülethez, ahol már a harmadik szezonodat kezded el. Már rögtön az első évben döntőt játszottunk a ZTE-vel, ahol sajnos kikaptunk 3:1-re. A tavalyi szezonban pedig a bronzért küzdöttünk a Körmenddel. Hogy érzed magad az Atomvárosban?

- Hogy érzem magam? Nagyon jól köszönöm, sok embert megismertem itt, és még egy Barátom is lett, aki bár elköltözött Londonba, azóta is tartjuk a kapcsolatot! Még szeretném kiemelni Gulyás Robit, akinek nagyon sokat köszönhetek, mint a pályán, mint a magánéletben! Visszatérve az első évemre. Nagyon meg voltam illetődve, amikor ide kerültem, sokáig nem találtam a helyem, majd jött a térdműtétem. Végignézhettem életem első (komoly) rájátszását. Nagyon megviselt. Nehezen jött rendbe a lábam, sokáig féltettem ez hatással volt a játékomra (sokan észre is vették, kérdőre is vontak emiatt), de ebből is sokat tanultam, az év végére a játékom is helyre rázódott. Idén pedig maximális erőbedobással készülhettem a szezonra. Hozzáteszem, nagyon kemény edzéseink voltak az alapozás alatt, de élveztem minden percét!! Mostanság a taktikáé a főszerep, próbálom megtalálni azokat a dolgokat, amikben a csapat hasznára lehetek!!


- Jövő héten kezdődik a bajnokság és a nemzetközi kupa is. Kedden itthon fogadjuk az Euro Challangben az ausztriai Arkadia Traiskirchent, majd szombaton a Magyar Bajnokság első fordulójában a Szegedet. Mit vársz a szezontól és a mit várhat el tőled a szurkoló táborunk?




- Minél több mérkőzést szeretnénk megnyerni, mint az euro challangen, mint a bajnokságban. Persze kitűzött célok is vannak a csapat előtt, ami nem is titok négy közé kell bekerülni, persze mi ennél is többet szeretnénk kihozni ebből a szezonból!!! Szerintem nagyon jó csapatunk van és még jobb lesz! Mindenki gőzerővel edz, küzd azért, hogy a maximumot hozza ki magából! Én személy szerint nem is emlékszem, hogy játszottam e valaha ilyen jó szellemű csapatban! A Mester feladata az, hogy ebből egy egységes gárdát rakjon össze!! Hogy tőlem mit várhatnak a szurkolók?  Azt, hogy mindig megteszek minden tőlem telhetőt, a meccseken és edzésen egyaránt! Ezt megígérem!!!  Ennyi elég volt belőlem mára, Hajrá Ase!!!!!!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%