Hazai pályán állítottuk meg a Sopront!

2019.04.13, 21:19 Kosárlabda
100 pont felett dobtunk!

NB I. – Középszakasz – 2. forduló
Atomerőmű SE – Sopron KC
101 - 83
(28-15, 21-22, 21-26, 31-20)
Paks, 2019.04.13.

ASE: Kovács Á. 18/6, Faust 26/15, Henton 17/6, Eilingsfeld 16, Jevtovic 8.
Csere: Ruják 9/9, Medve 7/6, Szalai -

SOPRON: Warner 14/3, Lemar 18/12, Takács N. 11/3, Wiggins 5/3, Gordon 19.
Csere: Molnár M. 3, Werner -, Supola 13/3

A középszakasz második fordulójában a Sopron KC együttesét fogadtuk a Gesztenyés úton. Kovács Ákos kétpontosa és triplája nyitotta meg a mérkőzést, amit egy Faust hármas követett, koncentráltan és feltüzelve kezdtük a mérkőzést, 4 perc elteltével már 11 ponttal vezettünk. A Sopronnál Gordon, Supola és Warner is betalált, de az iramot egyértelműen mi diktáltuk: a kinti dobásaink és a betöréseink is eredményesek voltak. (20-10) Supola az utolsó másodpercben még bevágott egy triplát, ezzel 28-15-re nyertük meg az első negyedet.

Remekül folytattuk a mérkőzést, a Sopron továbbra is zónázott, amire a sikeres kinti dobásaink voltak az ellenszerek. A vendégeknél Supola nyújtott extra teljesítményt, ennek köszönhetően 10 ponton belülre tudtak feljönni. Egy pár vitatott bírói ítélet után Henton nyugtatta le a kedélyeket egy hárompontossal, a negyed végén már 17 pontnál járt a légiósunk. Végül 49-37-es állással hagytuk el a parkettát és adtuk át a helyet a félidei Scietec dobóversenyen résztvevő fiataloknak.

Kiegyenlített párharccal folytatódott a félidő után a játék, a vendégek sokkal pontosabban dobtak, mint az első félidőben, ennek ellenére tartani tudtuk a 10-12 pontos előnyt. A harmadik etap felénél Sabáli mester csapata egy 8-0-ás rohammal lepett meg minket, ezzel 61-54-re módosult az állás. Az időkérés után rendeztük sorainkat és egy-két gyors támadással visszaállítottuk a „rendet” a csarnokban. Végül Lemar és Takács kosaraival ismét 10 ponton belül volt a Sopron, így mindössze 7 pontos előnnyel kezdhettük meg az utolsó felvonást. (70-63)

Tovább apadt az előnyünk a negyedik negyed elején, Wiggins és Gordon kosaraival 4 pontra jött fel az SKC. Faust viszont rákapcsolt és a hátán vitte a csapatot: három triplát vágott be, aminek köszönhetően ismét 10 pont volt a két csapat közt a különbség. Az egyre jobban fáradó Sopron már nem tudott mégegyszer visszakapaszkodni, így ismét száz pont feletti mérkőzést játszottunk az ASE Csarnokban. A vége: 101-83 lett.

 

Sabáli Balázs: Gratulálok a Paksnak, az az energia amennyivel többet belevitt ebbe az ASE, azzal nyerték meg a találkozót. A mérkőzés elejétől a hazai csapat támadásban és védekezésben is nagyobb önbizalommal játszott, talán ez volt az elején a vesztünk, később hiába zárkóztunk fel többször is, a végét megnyomta az Atomerőmű. Ha a dobásaink százalékát nézzük akkor idegenben nem rossz mutatók ezek, de nem voltunk ott fejben úgy, ahogy szerettünk volna, bízom benne hogy a következő mérkőzésen ez változni fog.

Dzunic Branislav: Azt gondolom, hogy az eredmény picit csalóka, mert 4-5 pont is volt a különbség a mérkőzés végén, azonban nekünk sikerült megfogni ezt a momentumot és sima győzelem lett a vége, bár szerintem az egész meccset tekintve nem volt az. Örülünk ennek a győzelemnek, mert egy olyan Sopron ellen nyertünk, akik jó formában vannak és 3-0-ás mutatóval jöttek ide. Jó felfogással játszottunk, lehet, hogy védekezésben nem voltunk mindig precízek, de ígyis kikényszerítettük az ellenfelet a sok eladott labdára, támadásban pedig szépen megtaláltuk az üres dobóinkat.

Supola Zoltán: A Paks végig agresszívan játszott, sok eladott labdánk volt, amiből indulni tudtak, mindemellett jól dobták a hárompontosokat.

Kovács Ákos: Gratulálok az egész csapatnak. Kellő energiákat mozgósítottunk, jó ritmusban támadtunk, amihez társult egy jó hárompontos dobószázalék, ez plusz lökést adott. Voltak olyan időszakok, amikor a védekezésünk is nagyon egyben volt, a lepattanók után gyors kosarakat sikerült szereznünk, ezzel törtük meg a soproni csapatot.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%