Fontos mérkőzés az EuroChallengeben

2013.12.02, 16:24 Kosárlabda


A negyedik játéknapjához érkezik az EuroChallenge Kupa sorozat. Az Atomerőmű SE a B csoportban egy győzelemmel és két vereséggel áll, és ezúttal Nagyváradon vendégszerepel.

A román gárda ugyanolyan mérleggel áll, ezért a továbbjutást jelentő első két hely megszerzésének lehetősége csak akkor marad meg, ha a piros kékek diadalmaskodnak idegenben. Ami nem lehetetlen, mert a két csapat paksi összecsapását az Atomosok nyerték. Igaz csak egyetlen ponttal, de az egy hónappal ezelőtti találkozón még korántsem volt kiforrott az ASE játéka. Az amerikai McGruder a meccs előtt pár nappal csatlakozott társaihoz, de már akkor 10/3-as mutatóval zárt. Az Atomosok ezután a nemzetközi porondon kikaptak Törökországban és hazai pályán a klasszisokkal teli Krasnye Krylia-tól, a bajnokságban azonban imponáló 10-1-es mérleggel vezetik a tabellát.

A CSM Oradea győzelemmel hangolt az Atomerőmű SE elleni összecsapásra, a hazai küzdelemsorozatban 8-2-vel második helyen álló társaság 83:62-re verte a Steaua CSM együttesét. Achim Cristian edző az EuroChallenge Kupában is a folyamatos rotáció híve, a legtöbbet Subotic és Franklin tölti a parketten 32, illetve 31.3-as perc átlaggal. Denison a legjobb pontszerző a piros kéknél, aki átlag 15 egységet tesz a közösbe, de Markovic, Subotic és Nicoara is 10 pont környékén átlagol. Lepattanózásban egyértelműen Denison a vezér, közel 10 labdát kaparint meg meccsenként, de Nicoara és Comagic 5 feletti mutatója is impozáns. A Nagyvárad az EC-ben legutóbb a Gaziantep otthonában tudott győzni, ami szintén megsüvegelendő, ennek tudatában a keddi találkozó esélyeit meghatározni szinte lehetetlen.

Az Atomerőmű SE mindenesetre győzni indul az Antonio Alexe csarnokba, ám a küldetés cseppet sem ígérkezik könnyűnek. A találkozó december 3-án 19.30-kor kezdődik, melyet a DigiSport Televízió közvetít. Az összecsapást a Paksi Kistérségi Televízióban a tervek szerint szerdán 17.30-tól felvételről láthatják.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%