Bajnok az Old Boys

2013.06.03, 18:00 Kosárlabda


 

Elődöntő, 3. mérkőzés:

Old Boys – Judoplasztika
61-48

 

Miután a második összecsapás a Judoplasztika sikerét hozta, harmadik, döntő mérkőzésre kényszerültek a felek.
Ezúttal jobban kezdett az Old Boys, és már az első negyedben 6 pontos előnyt harcolt ki, amit a második negyed derekára 11 pontosra növelt. a Judoplasztika azonban szívós játékkal visszakapaszkodott, így a félidőre maradt a 6 pontos differencia a két csapat közt.
A fordulás után a Boys egyel magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és hamar visszaállította a 10 pont feletti különbséget, ami innentől állandósult is. A Judo megpróbált mindent, de nem tudta lefaragni a hátrányt, így az Old Boys jutott a döntőbe.

 


 

Döntő, 1. mérkőzés:

Old Boys – Alibi KC
80-74

 

Az Alibi kicsit beragadt a rajtnál, és mire felocsúdtak, az Old Boys máris 12-4-re vezetett. A vendégek, az első negyed hajrájára kezdtek éledezni, és a folytatásban is egyre jobban játszottak, így kezdték lefaragni a hátrányukat. A második etap utolsó perceire csupán 1 pont volt a differencia a két csapat közt, de az első 20 perc végét ismét a hazaiak bírták jobban, így 7 pontos Old Boys előnyt könyvelhettünk el.

A térfélcsere sem változtatott a játékon. Folytatódott a hatalmas csata, amiből úgy tűnt a Boys jön ki jobban, hiszen a 25-26. perc tájékán már 10 pont fölé nőtt a különbség. Ennek a 10 percnek a vége, viszont az Alibinek jött ki jobban, így maradt a 7 pont a felek közt.

A záró negyedre mindent beleadott az Old Boys, és úgy tűnt el is tudják dönteni a mérkőzés sorsát, hiszen hamar 15 pontosra duzzadt az előnyük. Az Alibi viszont ekkor sem hátrált meg, és mindent beleadott, aminek meg is lett az eredménye, mert az utolsó percre 1 pontra sikerült zárkózniuk. A végjátékot viszont ismét az Old Boys bírta jobban, így ha nem is nagy különbséggel, de végig vezetve, megérdemelten nyerték meg a döntő első mérkőzését.


 

Döntő, 2. mérkőzés:

Alibi KC – Old Boys
51-58

 

Ezúttal az Alibi kapta el jobban a rajtot, és elhúzott ellenfelétől. Az első negyed végén már 10 pont is volt a felek közt! Innentől hosszú hajrába kezdett az Old Boys, de sokáig nem tudta átvenni a vezetést, mert a „zöldeknél” mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni a játékhoz. Egészen a 3. negyed hajrájáig tartott az Alibi ellenállása, ekkor a „Boys” előbb kiegyenlített, majd büntetőkből a vezetést is átvette, így a záró felvonásra már 3 pontos vendég előnnyel fordultak a csapatok.

Az Alibis játékosok ekkor sem adták fel, és mindent megtettek a fordításért, de 1-2 pontnál közelebb már nem tudtak kerülni, mert az Old Boys rutinosan őrizte minimális előnyét.

Az Old Boys ezzel a győzelmével, 2-0-s összesítéssel megnyerte a városi bajnokságot!


 

Bronzcsata, 1. mérkőzés:

Judoplasztika – Space Jam
61-37

 

A Judoplasztika tudott jobban felpörögni a mérkőzésre, és már az első negyedben komoly, 13 pontos előnyt tudott kiharcolni. A folytatásban sem változott a játék képe, a Space Jam csak küszködött, míg a túloldalon szinte minden sikerült, így a félidőre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (38-9).

A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, de a Judoplasztika győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, így egy lépéssel közelebb kerültek a 3. hely megszerzéséhez!


 

Bronzcsata, 2. mérkőzés:

Space Jam – Judoplasztika
44-53

 

A Space Jam, már a mérkőzés elején jelezte, hogy az első meccs gyengébb szereplése után, nem mondott le még a bronzról. Pontos támadások után, hamar előnybe kerültek, és ezt a pár pontot, a második etap elején egészen 10 pontos különbségig tudták növelni. A Judoplasztika ugyan próbált kapaszkodni, de a félidőig nem sikerült sokat faragni a hátrányból.

A fordulás után aztán nagyot változott a játék képe. Míg a Space-nek szinte semmi sem sikerült, addig a Judo játéka feljavult, és a 3. negyed derekára már a vezetést is átvették. Innentől a vendégek kezdték diktálni a tempót, és pár ponttal mindig előrébb tartottak riválisuknál. Egészen a záró felvonás hajrájáig nem lehetett tudni, ki lesz a végső győztes. Ekkor azonban a Judoplasztika egy 8-0-s rohammal végleg a maga javára fordította a meccset, és begyűjtötte a harmadik helyért járó bronzot!


 

Alsóházi eredmények:

Face Kings – Ankle City
59-66

 

Az Ankle City-nek sikerült a visszavágás, és mivel az egymás elleni eredményben is jobbak lettek, így nagy lépést tettek az 5. hely megszerzése felé.


 

Vak Baglyok – Street Boys
45-80

 

A Street Boys úgy is magabiztosan nyerte a találkozót, hogy a második negyedben előbb 5, majd egy sérülés miatt 4 fősre zsugorodott a kerete. A Vak Baglyok viszont sportszerűségből jelesre vizsgázott, mert ők is 4 játékossal folytatták, és fejezték be a mérkőzést!


 

Ultra Violák – Face Kings
20-0

 

A Face Kings nem tudott kiállni a mérkőzésre, így 20-0-al az Ultrák nyertek. A Kings továbbá a kiállásért járó 1 pontot sem kapja meg!


 

Ankle City – Street Boys
63-45

 

Miután a Face Kings nem állt ki az előző héten, a két együttes csatája az ötödik hely megszerzéséről szólt. A lehetőséget a City érezte át jobban, és végig remekelve, simán nyert a pontatlanul játszó Street Boys ellen. Ezzel a győzelmével az Ankle City - az utolsó meccstől függetlenül -, megnyerte az alsóházi rájátszást, és begyűjtötte az 5. helyet!


 

Ultra Violák – Vak Baglyok
67-15

 

A már tét nélküli találkozón, a 4 emberel kiálló Vak Baglyok csapata, egy percig sem tudta felvenni a harcot, az 5 fővel felálló Ultrák ellen, akik így sima győzelmet arattak.


 

Street Boys – Vak Baglyok
65-39

 

A Vak Baglyok ezúttal sem tudta megnehezíteni a Street Boys dolgát, akik magabiztosan játszva nyertek.


 

A mérkőzések statisztikáit megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program címen!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%