Elkezdődött 2015-2016-os tavaszi forduló

2016.02.07, 10:07 Kosárlabda
A tavaszi első forduló nem tartogatott különösebb izgalmakat, csak a Kedett viszonylag szorosabb győzelme lógott ki a sorból. A folytatás viszont már érdekesebben alakult, hiszen minden mérkőzés a végletekig kiélezett csatákat hozott.

 

1. Forduló

 

Zóna-kosár – Face Kings 43-32

 

Bár az első negyedet a Face Kings nyerte, a folytatásban a Zóna akarata érvényesült, és egyre javuló játékukkal felőrölték ellenfelüket, és végül könnyű győzelmet arattak.

 


 

Old Boys – Street Boys 70-34

 

A Street Bos nem tudta megnehezíteni az Old Boys dolgát, akik könnyed játékkal simán nyerték a találkozót.

 


 

Ultra Violák – ASE Kadett 44-51

 

Az ASE-s fiatalok kemény ellenfelet találtak az Ultrák személyében. A hazaiak három negyeden keresztül szorossá tudták tenni a mérkőzést, de az utolsó etapban elfogyott a lendület, amit a vendégek kihasználtak és bebiztosították sikerüket.

 


 

Puszta 5 City – Nyenyekek 64-41

 

20 percen keresztül fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a térfélcsere hatalmas fordulatot hozott a játék képében is. A forulás után a Puszta 5 City állva hagyta ellenfelét és könnyedén gyűjtötte be a 2 pontot.

 


 

2. Forduló

 

Alibi KC – Zóna-kosár 53-50

 

Az Alibi KC kezdte jobban a mérkőzést, ám az első negyed után a Zóna-kosár is játékba lendült és szívósan küzdve, egyre szigorúbb védekezéssel sikerült csökkenteniük a különbséget. A második félidőt ott folytatták a Zónások ahol abbahagyták, és a harmadik negyed végére már 4 pontos vezetést tudhattak magukénak. A záró 10 percre azonban még az Alibi is tartogatott meglepetést, és nagyot harcolva kiegyenlítettek, így következhetett a ráadás.

A feljavuló Alibi ekkor már nem vesztette el lendületét, és a plusz 5 percet és ezzel a mérkőzést is megnyerte.

 


 

Old Boys – Nyenyekek 20-0

 

A Nyenyekek csapata nem jelent meg a találkozón.

 


 

Street Boys – ASE Kadett 46-50

 

Szoros első 10 perc után a Street Boys kapta el jobban a lendületet és a második negyedet megnyerve 5 pontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre. A térfélcsere után tovább folytatódott a csata, amiből a Kadett jött ki jobban, és egyre jobban csökkentette hátrányát. A záró etapban aztán már az ASE-s fiatalok vették át a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből.

 


 

Face Kings – Puszta 5 City 56-52

 

A Face Kings irányításával indult a mérkőzés, és ez egészen a félidőig nem is változott. A Face egyre növelte előnyét, és nem látszott, hogy a City fordítani tudna. Azonban a harmadik negyedben fordult a kocka. Míg a Puszta 5 támadásai rendre kosárral végződtek, addig a Kings csak szenvedett, így a záró játékrészre újra egyenlő állással futhattak neki a csapatok.

Az utolsó 10 percben azonban megint a Face felé billent a mérleg, akik újra vezetést szereztek, de ezúttal már nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%