Bor Barna is ott lesz Pekingben

2008.03.03, 12:10 Judo
 Bor Barna is ott lesz Pekingben  Az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó előtti versenyén eldőlt: Bor Barna lesz a magyar dzsúdóválogatott hatodik pekingi résztvevője. A paksi fiatalember Prágában hetedik lett, és a riválisok eredményei is kedveztek neki, így utazhat Pekingbe.Remekül kezdett, szoros meccsen két kokával legyőzte nagy riválisát, a bolgár Ilievet, majd három és fél percnyi küzdelem után ipponnal az ukrán Bondarenkót. Következett a súlycsoport egyik legnagyobb alakja, a kétszeres világbajnok Alekszandr Mihalin, akit U23-as Európa-bajnokunk alaposan megszorongatott: az orosz egyetlen kokával léphetett tovább, míg Bor a vigaszágon folytathatta. Ott először alaposan megleckéztette a spanyol Parrát, majd újra összecsapott a holland Vuijstersszel. Az elmúlt hetekben többször találkoztak egymással, nyert a holland is és a magyar is, ezúttal Vuijsters bírta jobban a feszültséget, egy jukóval és egy kokával ő mehetett a bronzmérkőzésre. Bor Barna a hetedik helyen zárt, riválisainak szereplése után pedig bizonyossá vált: Ungvári Miklós, Hadfi Dániel, Baczkó Bernadett, Mészáros Anett és Csernoviczki Éva mellett ő lesz a magyar dzsúdóválogatott hatodik képviselője a pekingi olimpián. (NSO/judonfo.hu)

 
Bor Barna is ott lesz Pekingben
  
Az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó előtti versenyén eldőlt: Bor Barna lesz a magyar dzsúdóválogatott hatodik pekingi résztvevője. A paksi fiatalember Prágában hetedik lett, és a riválisok eredményei is kedveztek neki, így utazhat Pekingbe.

Remekül kezdett, szoros meccsen két kokával legyőzte nagy riválisát, a bolgár Ilievet, majd három és fél percnyi küzdelem után ipponnal az ukrán Bondarenkót. Következett a súlycsoport egyik legnagyobb alakja, a kétszeres világbajnok Alekszandr Mihalin, akit U23-as Európa-bajnokunk alaposan megszorongatott: az orosz egyetlen kokával léphetett tovább, míg Bor a vigaszágon folytathatta. Ott először alaposan megleckéztette a spanyol Parrát, majd újra összecsapott a holland Vuijstersszel. Az elmúlt hetekben többször találkoztak egymással, nyert a holland is és a magyar is, ezúttal Vuijsters bírta jobban a feszültséget, egy jukóval és egy kokával ő mehetett a bronzmérkőzésre. Bor Barna a hetedik helyen zárt, riválisainak szereplése után pedig bizonyossá vált: Ungvári Miklós, Hadfi Dániel, Baczkó Bernadett, Mészáros Anett és Csernoviczki Éva mellett ő lesz a magyar dzsúdóválogatott hatodik képviselője a pekingi olimpián. 
(NSO/judonfo.hu)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%